Ειδήσεις

H μεγάλη επένδυση των 140 εκατ. της Aegean

Το παλιό υπόστεγο της Ολυμπιακής, που είχε εγκαταλειφθεί για πάνω από 12 χρόνια, έχει μεταμορφωθεί από την AEGEAN σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο για την υποστήριξη των αερομεταφορών και έτσι πλέον εκεί γίνονται εργασίες βαριάς συντήρησης σε αεροσκάφη και εκπαιδεύονται πιλότοι και πληρώματα καμπίνας από όλο τον κόσμο. Και όλα αυτά με οικολογικό, πράσινο πρόσημο, καθώς στην κορυφή του υποστέγου έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε οροφή στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια επένδυση που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, και μια συνεργασία με την CAE που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2023, ενώ η υλοποίησή τους ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, σε περίπου ένα χρόνο δηλαδή-, η AEGEAN προχώρησε αυτή τη μεγάλη επένδυση για το πρώτο Ολοκληρωμένο Οικοσύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης για την αερομεταφορά στη Ελλάδα.

Μια επένδυση που περιλαμβάνει το πρώτο Κέντρο Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων και το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωματών στην Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται πλέον σε λειτουργία, αυξάνοντας αφενός την ανταγωνιστικότητα της AEGEAN και αφετέρου ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας στον τομέα των αερομεταφορών.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανοίξαμε σήμερα, σε μια “ανεπίσημη πρώτη” τις πόρτες της νέας τεχνικής μας βάσης και του κέντρου προσομοιωτών και εκπαίδευσης πληρωμάτων μας. Μια επένδυση 140 εκατομμυρίων, την οποία είχαμε ανακοινώσει στις αρχές του 2023 και ολοκληρώσαμε μέσα σε ένα χρόνο αφού πραγματοποιήσαμε μια εκτεταμένη ανακατασκευή του παλιού και εγκαταλελειμμένου για πάνω από 10 χρόνια υπόστεγου της παλιάς Ολυμπιακής και αφού προχωρήσαμε σε ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση πάνελ, δημιουργώντας ένα μοναδικό φωτοβολταϊκό πάρκο 25km² στην οροφή. Ένα πράσινο hangar που φιλοξενεί τις υπηρεσίες συντήρησης που εκτελούμε τόσο για εμάς, όσο και πλέον για τρίτους και ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας με 4 προσομοιωτές, οι οποίοι θα γίνουν 7 στην πλήρη ανάπτυξή του τα επόμενο χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης σε δημοσιογραφική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Μια επένδυση, όπως συνέχισε, «η οποία όχι μόνο αναβαθμίζει τις δυνατότητες μας στον τομέα της βαριάς συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων, αλλά πιστεύουμε ότι έχει προστιθέμενη αξία για την χώρα, καθώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας προσελκύουμε ξένες αεροπορικές εταιρίες παρέχοντας υπηρεσίες βαριάς συντήρησης στα αεροσκάφη τους και εκπαίδευσης πληρωμάτων στους προσομοιωτές του κέντρου. Φυσικά, η επένδυση στις νέες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και συντήρησης που δημιουργούμε συνοδεύεται και από μια σταθερή επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που αποτελεί και την καρδιά αυτών των επενδύσεων. Έτσι, έχουμε ήδη πάνω από 90 πιλότους στα πιλοτήριά μας από το πρώτο πρόγραμμα υποτροφιών για πιλότους που ξεκίνησε το 2018, ενώ τον επόμενο μήνα θα αποφοιτήσουν και οι πρώτοι 27 απόφοιτοι από το αντίστοιχο πρόγραμμα υποτροφιών για μηχανικούς που υλοποιούμε από το 2022. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό μείγμα γενεών που συνυπάρχουν στο σώμα των πιλότων μας και στο σώμα των μηχανικών μας, το οποίο εγγυάται συνέχεια και συνέπεια τόσο στην ποιότητα των δεξιοτήτων, όσο και στην κουλτούρα της AEGEAN».

Οι εγκαταστάσεις

Oι εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται ριζικά, η συνολικής έκτασης 25.500 τ.μ. οροφή αποκαθίσταται και τοποθετούνται 5.238 τεμάχια φωτοβολταϊκά πάνελ για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε οροφή στην Ελλάδα με δυνατότητα παραγωγής 3 MW ισχύος, 4,5 GWh ενέργειας σε ετήσια βάση, παραγωγή ικανή να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε λειτουργία. Ταυτόχρονα, οι χώροι εξοπλίζονται με τα πλέον σύγχρονα συστήματα logistics για τη διαχείριση ανταλλακτικών και εξοπλισμού, ενώ τοποθετούνται και πιστοποιούνται, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης για την ασφάλεια των κτηριακών εγκαταστάσεων, αλλά και του φωτοβολταϊκού πάρκου της οροφής. Η αποθήκη ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για τις εργασίες συντήρησης, η οποία καταλαμβάνει έκταση 2.300τ.μ., διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαχείριση των 25.000 και πλέον κωδικών που χρησιμοποιούνται από τους μηχανικούς των υπηρεσιών συντήρησης.

Το πρώτο Ολοκληρωμένο Οικοσύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα

Με την έναρξη εργασιών στη νέα τεχνική βάση της AEGEAN η δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Οικοσυστήματος Υπηρεσιών Υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα θέτοντας τις βάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα της AEGEAN και τον ρόλο της Ελλάδας στον τομέα των αερομεταφορών, ανοίγοντας ουσιαστικά μία νέα διεθνή αγορά με ισχυρές προοπτικές.

Ταυτόχρονα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ μάλιστα συνεισφέρει στη διατήρηση νέων υψηλής κατάρτισης και στην ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού (Brain drain).

Συγκεκριμένα, θα προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό ποιοτικών θέσεων εργασίας, 500 νέων άμεσων και περισσότερων από 600 έμμεσων σε βάθος 5ετίας (1100 σύνολο), όσο και την καλλιέργεια και περαιτέρω εξέλιξη δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Παράλληλα, ενισχύει την ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κατάρτιση νέων ανθρώπων που θα στελεχώσουν τις υφιστάμενες και νέες δραστηριότητες, στηρίζοντας παράλληλα τα δυο προγράμματα υποτροφιών για μηχανικούς και πιλότους που προσφέρει.

Η AEGEAN κλείνοντας τη φετινή χρονιά 25 χρόνια λειτουργίας θέτει τις βάσεις για τον  νέο επόμενο κύκλο ανάπτυξης για την ίδια, θέτοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις  για την ανάπτυξη του κλάδου και της βιομηχανίας των αερομεταφορών στη χώρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου