Τοπικές Ειδήσεις

Παρουσίαση καινοτόμου προγράμματος τουριστικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού στην Κω

Η παρουσίαση της δράσεως  «Η Φιλοξενία μου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στο  Αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με το πρόγραμμα « Φιλοξενία μου», για πρώτη φορά, οι μικροί μαθητές της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ελληνικής φιλοξενίας, τα επαγγέλματα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του κλάδου, να αναγνωρίσουν και να εμπεδώσουν την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας στο πεδίο του τουρισμού και τελικώς να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Η ανακοίνωση της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω έχει ως εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος τουριστικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που σαν τίτλο έχει «Η Φιλοξενία μου» .

Με το πρόγραμμα « Φιλοξενία μου», για πρώτη φορά, οι μικροί μαθητές της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ελληνικής φιλοξενίας, τα επαγγέλματα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του κλάδου, να αναγνωρίσουν και να εμπεδώσουν την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας στο πεδίο του τουρισμού και τελικώς να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το Ι.Ε.Π., το καινοτόμο πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» γίνεται διαθέσιμο και φέτος σε όλα τα σχολεία της χώρας και περιλαμβάνεται ως μάθημα στο « Εργαστήριο Δεξιοτήτων».

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, την πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με εθνικά χρώματα, που μας ενώνει όλους, καθώς η φιλοξενία είναι μέρος της κληρονομιάς μας, αλλά, ακόμα περισσότερο, αποτελεί το μέλλον μας. Μέσααπό το πρόγραμμα, φιλοδοξούμε να μπουν οι βάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, να καλλιεργηθεί η αναγκαία για την επίτευξη αυτού του σκοπού προπαιδεία και να διευρυνθούν σημαντικά οι ορίζοντες και ο αριθμός των ευκαιριών που έχουν στην διάθεσή τα παιδιά της χώρας.

Η παρουσίαση της δράσεως  «Η Φιλοξενία μου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στο  Αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω (Αναστασίου Καραναστάση).

Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης, ο οποίος έχει εκπονήσει και το πρόγραμμα για το ΞΕΕ.

Πηγή: tovimatisko.gr 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου