Ειδήσεις

Τουρισμός: Ο Οκτώβριος θα θυμίσει “καλοκαίρι”

Τα τρία εκατομμύρια αγγίζουν τον Οκτώβριο οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata tracker. Η άνοδος σε σύγκριση με πέρσι φτάνει το 6,3%.

Σημειώνεται πως ο Οκτώβριος είναι ο τελευταίος μήνας της φετινής θερινής περιόδου (που ξεκίνησε από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου), έχοντας σχεδόν 11% μερίδιο των συνολικών αεροπορικών θέσεων (27,1 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 8,1% σε σχέση με το 2023).

Με εξαίρεση τη Γαλλία που έχει μικρή μείωση στις προγραμματισμένες θέσεις (-2,5), όλες οι βασικές δεξαμενές τουριστών κινούνται θετικά: Η Γερμανία έχει άνοδο 9,9%, το Ηνωμένο Βασίλειο 5,8%, η Ιταλία 10,6%, το Ισραήλ 30% και η ΗΠΑ 9,5%.

Για ακόμη ένα μήνα, τα αεροδρόμια με την υψηλότερη ζήτηση, μετά την Αθήνα, είναι αυτά του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Κω, των Χανίων, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου. Η πτώση στις προγραμματισμένες θέσεις στο αεροδρόμιο της Μυκόνου αγγίζει το 25%.

Όπως σημειώνουν φορείς του τουρισμού, σημαντική μερίδα των επισκεπτών επιλέγει πλέον να ταξιδεύει εκτός της υψηλής καλοκαιρινής περιόδου, και επειδή οι τιμές είναι χαμηλότερες, αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού. Σημειώνουν άλλωστε πως η τάση που καταγράφεται ειδικά μετά την πανδημία είναι να προγραμματίζονται περισσότερα ταξίδια κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά με λιγότερες διανυκτερεύσεις, εκ των οποίων πολλά προγραμματίζονται πλέον κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, αναμένεται να παραμείνουν στο 60-70% τον Οκτώβριο, ενώ η φετινή τουριστική σεζόν παρατείνεται μέχρι και τα μέσα του Νοεμβρίου.

Πηγή: capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου