Ειδήσεις

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Να σταματήσουν τα μέτρα σε βάρος Πυροσβέστριας που υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ζητά η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών προκειμένου να αρθεί η άδικη όπως αναφέρεται και καταχρηστική ποινή και της τιμωρητικής μετακίνησης που επιβλήθηκε σε βάρος πυροσβέστριας του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά στην σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Αρχηγέ

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών επανειλημμένα έχουμε αναδείξει τις απάνθρωπες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα μας, λόγω των αλλεπάλληλων νομοθετημάτων που μας επιβάλουν συστηματική υπερεργασία, ωράρια λάστιχο, ακανόνιστη ανάπαυση κλπ., πάντα με πρόσχημα την κάλυψη «αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο για μια ακόμα φορά και σε διάστημα ενός έτους, με την ίδια Διοίκηση, στον ίδιο Πυροσβεστικό Σταθμό, γινόμαστε μάρτυρες μιας άδικης και καταχρηστικής πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου, πυροσβέστριας αυτή την φορά.

Πρόκειται για την άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη συναδέλφισσας Πυρονόμου του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, όπου η Διοίκηση της επέβαλλε πειθαρχική ποινή του προστίμου ίσου με το 1/10 του βασικού μισθού και ταυτόχρονα επεδίωξε την αιφνίδια μετακίνησή της σε άλλον Πυροσβεστικό Σταθμό καταλογίζοντάς της μια σειρά πειθαρχικά παραπτώματα που για μια ακόμη φορά «εφευρέθηκαν».

Και όλο αυτό το κρεσέντο υπέρμετρης επίδειξης αυταρχισμού εκδηλώθηκε μόνο και μόνο γιατί η συναδέλφισσα «τόλμησε» να εκφράσει την γνώμη της για την άδικη μεταχείριση που αντιμετώπισε συγκεκριμένη ημέρα που ζήτησε διευκόλυνση απουσίας λόγω των δυσκολιών που προκλήθηκαν από τον έμμηνο κύκλο της!

Παρ’ ότι τα γεγονότα διαδραματίστηκαν ενώπιον υπαλλήλων της βάρδιας, καμία προσπάθεια αντικειμενικής διερεύνησης δεν υπήρξε εκ μέρους της διοίκησής της.

Η απόδοση σωρείας πειθαρχικών παραπτωμάτων με αφορμή τα όσα είπε η συνάδελφος και τα οποία της αποδίδονται με λανθασμένο τρόπο, αποδεικνύουν ξεκάθαρα μια πειθαρχική διαδικασία παρωδία με μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό του προσωπικού και την εδραίωση ενός αυταρχικού τρόπου διοίκησης γενικότερα.

Κύριε Αρχηγέ

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκτιμούμε ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν μόνο την «κορυφή του παγόβουνου» και δεν είναι μεμονωμένα. Επιχειρείται και με αυτόν τον τρόπο να επιβληθεί «σιγήν ιχθύος» σε κάθε είδους αντίδραση απέναντι στην συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών.

Όμως και σε κάθε περίπτωση ο αυταρχισμός και οι πειθαρχικές διώξεις δεν προάγουν επ’ ουδενί την ανύψωση του ηθικού, τη συναδελφικότητα, το κλίμα συνεργασίας και το αξιόμαχο των συναδέλφων σε μια ακόμα χρονική περίοδο που εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας:

ü  Συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους από τις πυρκαγιές και αρκετοί συνάδελφοί μας τραυματίζονται στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

ü  Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, έχουν χαθεί σπίτια και περιουσίες.

ü  Η εντατικοποίηση της εργασίας μας «τσακίζει κόκκαλα» για μια ακόμη χρονιά με κόψιμο ρεπό και αδειών, συνεχόμενες γενικές και μερικές επιφυλακές, με πολύωρες μετακινήσεις για να ριχτούμε μετά χωρίς την ελάχιστη ξεκούραση απευθείας στην μάχη της πυρκαγιάς, πολλές φορές για δύο και παραπάνω συνεχόμενα 24ωρα.

Επίσης και πέρα από όλα τα παραπάνω, με την συγκεκριμένη δίωξη διώκεται μια γυναίκα συνάδελφος με δύο και πλέον δεκαετίες στην μάχιμη υπηρεσία, επιστήμονας, μητέρα δύο μικρών παιδιών, που παρ’ όλα αυτά έχει επιλέξει την «βάσανο» της μαχίμου υπηρεσίας και όχι την «ευκολία» της σε διοικητικές υπηρεσίες!

Χωρίς καμία δόση υπερβολής στο πρόσωπο της συναδέλφισσας διώκεται και η μητρότητα, καθώς με την αιφνίδια και χωρίς καμία υπηρεσιακή τεκμηρίωση, τιμωρητική μετακίνησή της, ανατρέπεται ο οικογενειακός της προγραμματισμός.

Περιστατικά σαν κι αυτό είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν ότι απαιτείται να εντείνουμε την πάλη μας για αποστρατιωτικοποίηση του Π.Σ., για κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου, για μείωση της υπέρμετρης έντασης της εργασίας μας που ευνοεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία επισφαλών και επικίνδυνων συνθηκών σε βάρος της ίδιας μας της ζωής και της υγείας μας!

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θεωρώντας την δίωξη της συναδέλφισσας  άδικη και καταχρηστική  ζητάμε:

 

Να ανακληθούν:

–        Η άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη της επιβολής προστίμου στην Πυρονόμο του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

–        Η τιμωρητική μετακίνησή της στον 1ο Π.Σ. και η άμεση επιστροφή της στην υπηρεσία της.

Να ληφθούν:

–        Όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην καταπατούνται δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων στο Π.Σ., όπως η έκφραση γνώμης, με μεθοδευμένες και εκδικητικές πειθαρχικές διώξεις.

–        Να επιδεικνύεται από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα ο απαραίτητος σεβασμός απέναντι στις γυναίκες συναδέλφους παρέχοντάς τους κάθε δυνατή διευκόλυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω φύλλου.

–        Να προστατεύεται με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο η μητρότητα και να μην διαταράσσεται με αυτόν τον απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου