Τοπικές Ειδήσεις

Παύλος Χαρτερός: O Οκτώβρης κινείται ικανοποιητικά στα Κολύμπια

Με πληρότητα στο 95% είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες στην τουριστική περιοχή των Κολυμπίων και με την αγοραστική κίνηση να είναι πιο αυξημένη αυτή την περίοδο, κυλάει η σεζόν τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη, όπως δήλωσε στη «δ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών της περιοχής Παύλος Χαρτερός.
«Γενικότερα αυτή τη στιγμή θα πω ότι είναι λίγο αυξημένη η κίνηση. Από κει και πέρα όμως σαν σύνολο αυτό που βλέπω είναι μία μέτρια σεζόν. Μπορεί να σπάμε κάθε ρεκόρ, αλλά η εικόνα των πελατών δεν είναι αυτή που θα έπρεπε με δυνατή αγοραστική κίνηση, κάτι το οποίο δεν ξέρουμε πού οφείλεται, αλλά πιθανόν μία από τις αιτίες -όπου εμείς το συζητάμε τελευταία- να είναι και το τέλος διανυκτέρευσης, όπου εμείς είχαμε κάνει κι επιστολή στην αρχή της σεζόν έπειτα και από τη διαμαρτυρία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Χατζή και είπαμε ότι είμαστε κατά του μέτρου, γενικότερα όμως δεν είδαμε κάτι άλλο να γίνεται.
Γιατί ξαφνικά έρχεται το κράτος και ανεβάζει αυτό το τέλος διανυκτέρευσης πολύ ψηλά με 700% με αποτέλεσμα αυτά τα χρήματα να στερούνται από κάποιο κλάδο από τον επισκέπτη που έρχεται στη Ρόδο. Κι εδώ είναι τα 2 λάθη που έχει κάνει το Υπουργείο για μένα: το πρώτο είναι ότι έχει βάλει το ίδιο τέλος στην Μύκονο με την Κω και το δεύτερο ότι δεν υπάρχει καμία ανταπόδοση».
Όπως είπε ο κ. Χαρτερός οι ξενοδοχειακές μονάδες στα Κολύμπια, μπορεί να φιλοξενήσουν ημερησίως 17.500 άτομα. «Είμαστε μία αρκετά υπολογίσιμη δύναμη για το νησί, είναι γεμάτες οι μονάδες αυτή την περίοδο αν και αρχές Οκτωβρίου, είμαστε με 95% πληρότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω και αυτό είναι σίγουρο και για την επόμενη εβδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, μετά τις 10 Οκτωβρίου θα έχουμε μία πτώση αλλά γενικότερα είναι καλά τα μηνύματα.


Ο κ. Χαρτερός καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει η συνεργασία που θα έπρεπε με τη δημοτική αρχή, ενώ υπενθύμισε ότι κατά την προετοιμασία της φετινής τουριστικής σεζόν έγινε από το Σωματείο ο καθαρισμός της περιοχής με εθελοντική δράση, φροντίζοντας έτσι, ο προορισμός των Κολυμπίων να είναι πιο έτοιμος από κάθε άλλη χρονιά. «Όπως κάθε χρόνο κάναμε μία εθελοντική δράση, η οποία όμως φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Κάναμε τριήμερο εθελοντικής δράσης κι έλαβαν μέρος αρκετά μέλη μας καταστηματάρχες, αρκετά ξενοδοχεία με προσωπικό και μηχανήματα, με αποτέλεσμα να δώσουμε την καλύτερη πάσα στη νέα δημοτική αρχή για να προχωρήσει στον καθαρισμό της περιοχής. Τώρα με στεναχωρεί λίγο, με λυπεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία που θα έπρεπε για να λυθούν πολλά προβλήματα, όπως η καθαριότητα, η συνδρομή γενικότερα σε πεζοδρόμια, οδοσήμανση κλπ. Έχουμε κάνει δύο συναντήσεις μία με τον Δήμαρχο και μία με τους τοπικούς Αντιδημάρχους, έχουμε καταθέσει τα προβλήματά μας, από κει και πέρα περιμένουμε… Κατανοούμε είναι ο πρώτος χρόνος ότι είναι δύσκολο το έργο στην αρχή, εμείς θα κάνουμε υπομονή για να μιλήσουμε ξανά και ξανά, γιατί ένα κοινό σκοπό έχουμε το κοινό καλό και να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο στον επισκέπτη. Από κει και πέρα θα πρέπει να υπάρχει μία καλή επικοινωνία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε κάποια ζητήματα. Αλλά όταν έχουμε έναν οδοκαθαριστή για 17.500 τουρίστες είναι κατανοητό να μην γίνεται σωστά κάποια δουλειά», όπως είπε.
Ο κ. Χαρτερός αναφέρθηκε επίσης στο νέο site που ετοιμάζεται από το Σωματείο Καταστηματαρχών Κολυμπίων για την καλύτερη προβολή της περιοχής, με όλες τις πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει ο επισκέπτης του διαδικτύου για την περιοχή, αλλά και όλο το νησί, τα info point που έχουν στηθεί κατά μήκος της λεωφόρου των Ευκαλύπτων σε πολλά σημεία, αλλά και το «I love kolympia», ένα ιδανικό σημείο για φωτογράφιση για τους επισκέπτες, για τους λάτρεις των social media και ειδικά του Instagram και μία εικόνα που μπορεί να γίνει η καλύτερη διαφήμιση για τα Κολύμπια. «Είναι μία κατασκευή 10 μέτρα επί 2 ύψος, που επενδύθηκε με πέτρα και έχει στηθεί ιδιαίτερη σκηνή για να μπαίνει ο επισκέπτης και να φωτογραφίζεται. Αυτό είναι νομίζω και η καινοτομία μας για να μπει ο καθένας να φωτογραφηθεί. Φτιάχτηκε από το Σωματείο και ο Δήμος Ρόδου κατασκεύασε μετά μία ράμπα ΑμΕΑ κι έδωσε το ρεύμα για τη φωταγώγηση. Επίσης, δεν περιμέναμε ότι θα είχαν τέτοια απήχηση τα info points με κατευθυντήριες πινακίδες. Λόγω του ότι ο οικισμός είναι μεγάλος, βοήθησε πάρα πολύ», είπε σχετικά.
Σημειώνεται τέλος, ότι το Σωματείο μέσα από την εθελοντική του δράση, θα προβεί και πάλι σε κάποιες δωρεές το επόμενο διάστημα, όπως σε ιδρύματα, μεταξύ αυτών και στο ίδρυμα Κολυμπίων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου