Τοπικές Ειδήσεις

Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου: Ας γίνει η φωνή των παιδιών μας μια φωνή κατά των πολεμικών συρράξεων

“Η Παγκόσμια Ειρήνη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αξίες για την ανθρωπότητα καθώς είναι απαραίτητη για την ελευθερία, ευημερία και πρόοδο των λαών. Χωρίς τον φόβο του πολέμου, της βίας και των καταστροφών που επιφέρουν οι συγκρούσεις ,οι λαοί μπορούν να ευδοκιμήσουν και να εξελιχθούν, να αναπτυχθούν οικονομικά, βελτιώνοντας τόσο το βιοτικό όσο και το πολιτιστικό τους επίπεδο”.

Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου. Αναλυτικότερα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης που γιορτάστηκε στα σχολεία πριν λίγες μέρες δεν αποτελεί μόνο μια ιδέα. Σε μια εποχή που ο κόσμος μαστίζεται από συγκρούσεις και πολέμους, όπως στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές της Υφηλίου πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε ώστε να αντιληφθούμε την ευθύνη μας για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Μέσα  από ενημερωτικές συζητήσεις, διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεις ευαισθητοποίησης μέσω των τεχνών (κολλάζ, ζωγραφική, κατασκευές, προβολή ταινιών μικρού μήκους με αντιπολεμικό περιεχόμενο κ.α.) στο σχολείο μας γίνεται συστηματική προσπάθεια να καλλιεργήσουμε από νωρίς αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η συνεργασία, η ισότητα και η δικαιοσύνη. Μέσα από όλα αυτά ευελπιστούμε τα παιδιά μας να γίνουν φορείς της αλλαγής και να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός κόσμου καλύτερου και ασφαλή για όλους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διεθνούς εθελοντικού οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας  με τα σώματά τους το σύμβολο της Ειρήνης στο προαύλιο του σχολείου μας στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και αδελφοσύνης. Ας γίνει η φωνή των παιδιών μας μια φωνή κατά των πολεμικών συρράξεων και υπέρ της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου