Ειδήσεις

Σε «κόκκινο» συναγερμό ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Ένα τσαντάκι με προσωπικά αντικείμενα που εντοπίστηκε έξω από εστιατόριο Ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή και κρίθηκε ύποπτο, κινητοποίησε τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας με κλιμάκιο των ΤΕΕΜ να μεταβαίνει άμεσα στο σημείο. Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή με πολεμικές επιχειρήσεις σε Ισραήλ, λωρίδα της Γάζας και Λίβανο, έχει επαναφέρει τον «κόκκινο» συναγερμό στις Ελληνικές αρχές, υπό τον φόβο χτυπήματος στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά τα μέτρα ασφαλείας σε Ισραηλινούς στόχους, ξενοδοχεία, εστιατόριά και εταιρίες, επικαιροποιήθηκαν καθώς βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τον περασμένο Απρίλιο. Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και θα βρίσκονται σε εφαρμογή, έως ότου αποκλιμακωθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Έρευνα για «μοναχικούς λύκους» και Social Media
Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχουν τόσο ένα φυσικό δίκτυο παρακολουθήσεων, όσο και ένα ψηφιακό «δίχτυ» συγκέντρωσης πληροφοριών για τον εντοπισμό εν δυνάμει «μοναχικών λύκων», ενεργών τρομοκρατικών θυλάκων και δικτύων στρατολόγησης εντός της χώρας μας, ενώ την ίδια ώρα θα αυξηθούν οι έλεγχοι σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων που θα θελήσουν να περάσουν στην Ευρώπη για την διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών σε ένδειξη αντιποίνων για τις επιθετικές ενέργειες των Ισραηλινών στην Μέση Ανατολή.

«Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μας επηρεάζει όλους. Κλεφτοπόλεμος και αντίποινα, είναι πιθανά να εκδηλωθούν σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να ήμαστε σε εγρήγορση και να εντοπίζουμε σύντομα τυχόν επικίνδυνες ‘συσπειρώσεις’ ισλαμιστών στην Ελλάδα, που μπορεί να αποβούν μοιραίες και με διεθνές αντίκτυπο για τη χώρα», προειδοποιούσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, με φόντο τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, ιδαίτερο βάρος έχουν ρίξει τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, σε TikTok, Telegram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκεί φαίνεται ότι υπάρχουν συνήθως οι πρώτες προπαρασκευαστικές ενέργειες για στρατολογήσεις ατόμων και για τρομοκρατικές επιθέσεις. ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, έχουν θέσει ήδη σε κλοιό ασφαλείας και πληροφοριακής κάλυψης, επικοινωνίες, διαδικτυακές συνομιλίες και επαφές ατόμων, που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμιστικές ενέργειες. Αντίστοιχη συγκέντρωση πληροφοριών γίνεται εδώ και μήνες σε γνωστά στέκια μεταναστών, σε Κέντρα Φιλοξενίας, αλλά και μέσω επαφών με αρμόδιες υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Σε αστυνομική επιτήρηση οι Ισραηλινοί στόχοι
Στο πλαίσιο της πρόσφατης σύσκεψης στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης σε Ισραηλινούς εν δυνάμει στόχους στην χώρα μας. Ακόμα πιο έντονη αναμένεται να είναι η αστυνόμευση στην Πρεσβεία και το Προξενείο του Ισραήλ στο Ψυχικό, ενώ μέτρα θα υπάρχουν σε εβραϊκές συναγωγές σε όλη τη χώρα, μεγάλες επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων και σε άλλα σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας ισραηλινών υπηκόων.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν προβεί σε έρευνες σε όλες τις εγκαταστάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «εν δυνάμει στόχοι» από μικτά συνεργεία με πυροτεχνουργούς και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Σε αυτά τα σημεία θα συνεχίσει να υπάρχει εικοσιτετράωρη παρουσία αστυνομικών, με συχνές περιπολίες και στατική φύλαξη για τον εντοπισμό ύποπτων προσώπων, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν πεζή ή με οχήματα. Αντίστοιχα μέτρα θα υπάρχουν και σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Λίβανο.

«Αστακός» ο Έβρος
Μεγάλο βάρος στον άμεσο εντοπισμό ύποπτων στοιχείων που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε κάποια επιθετική ενέργεια στην χώρα μας δίνεται στον Έβρο και για αυτό ακριβώς τον λόγο, οι συνοριακοί έλεγχοι, θα γίνουν ακόμα πιο έντονοι , όπως και στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών, για την αποτροπή εισόδου στη χώρα χαρακτηρισμένων «ύποπτων» ατόμων, με ριζοσπαστικοποιημένο παρελθόν.

Αυτό που προβληματίζει βέβαια τις Ελληνικές αρχές, είναι οι μεταναστευτικές ροές από θαλάσσης καθώς το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες άτομα φτάνουν στα νησιά από τα Τουρκικά παράλια κάθε μέρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου