Τοπικές Ειδήσεις

Η Anosis Robotics Academy παρευρέθηκε και στήριξε την Εθνική ομάδα Ρομποτικής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής, FIRST Global Challenge, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ προηγήθηκε την προηγούμενη μέρα η εντυπωσιακή τελετή έναρξης, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 15.000 θεατές.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα την βιώσιμη παραγωγή τροφίμων ως μια από τις πλέον καθοριστικές προκλήσεις του 21ου αιώνα.  193 μαθητικές ομάδες από όλο τον κόσμο έμαθαν  να αντιμετωπίζουν τα εμπόδια και τις ευκαιρίες για την παροχή δίκαιων, ασφαλών, θρεπτικών και περιβαλλοντικά υπεύθυνων τροφίμων στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής ΔΕΗ FIRST Global Challenge Team Greece σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις και κατέκτησε την 4η θέση στην γενική κατάταξη του Παγκόσμιου Διαγωνισμού FIRST Global ανάμεσα σε 193 χώρες, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ισχυρή της παρουσία στον τομέα της ρομποτικής! Αυτή η θέση αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει επιτύχει η ομάδα μέχρι σήμερα, κάνοντας όλους μας ιδιαίτερα περήφανους για το σπουδαίο έργο τους.

Την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής ΔΕΗ Team Greece ανέλαβε η Eduact, ο Εθνικός Αρμόδιος Φορέας, προσφέροντας καθοριστική στήριξη και καθοδήγηση στην ομάδα.

Από την Anosis Robotics Academy παρευρέθηκαν στους αγώνες κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους τα παιδιά της Προεθνικής First Global Team Greece 2024:

Γούσιος Λάζαρος

Γούσιου Μαρία

Λιαμής Σοφοκλής

Σπανού Αθηνά

Σταματέλλος Σταμάτης

Χατζηδάκης Νίκος

Οι εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά της Anosis Robotics Academy ήταν μοναδικές παρακολουθώντας τις καλύτερες ομάδες Ρομποτικής να διαγωνίζονται σε ένα τόσο απαιτητικό διαγωνισμό αναπτύσσοντας τις τεχνικές και επιστημονικές τους δεξιότητες στον προγραμματισμό, την μηχανική και την ρομποτική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου