Τοπικές Ειδήσεις

Αφιέρωμα για το Ολοκαύτωμα της Κάσου στην αίθουσα της Γερουσίας, του Μεγάρου της Βουλής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών  από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου, ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου και  η Βουλή των Ελλήνων  σας προσκαλούν την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου και ώρα 18:00  στην αφιερωματική επιστημονική εκδήλωση:« Το Ολοκαύτωμα της Κάσου: 1824-2024»

στην Αίθουσα Γερουσίας,  του  Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκδήλωση θα πλαισιώσει θεματικό αφιέρωμα με τεκμήρια  από την ιδιωτική συλλογή Μίμη και Βασιλικής Χριστοφιλάκη  και το βιβλιακό και αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας  και ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος .

Ομιλητές :

Τζελίνα Χαρλαύτη, Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας,  Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης :   « Η μεγάλη ναυτιλία της Η.Ν. Κάσου πριν και μετά το Ολοκαύτωμα»

Δημήτρης Δημητρόπουλος, Διευθυντής Ερευνών,  Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών :  «Μετά την καταστροφή. Κασιώτες πρόσφυγες στις Κυκλάδες»

Νίκος Αναστασόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης  Ελληνικής Ιστορίας, 19ος-20ός αι., Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:                          (εξ αποστάσεως)      « Η καταστροφή της Κάσου το 1824»

Εμμανουήλ Π. Περσελής, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας :

Ποιητική ιστόρηση του Ολοκαυτώματος της Κάσου. Μια σύντομη περιήγηση στη λόγια και δημώδη ποίηση».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Όλγα Κατσιαρδή-Hering,  Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού,  Τμήμα Ιστορίας  και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου