Τοπικές Ειδήσεις

Ακύρωση διορισμού αντιδημάρχου στον Δήμο Λέρου

Σε μερική ακύρωση της υπ’ αρ. 180/2024 απόφασης του Δημάρχου Λέρου περί ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων προχώρησε χθες η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Με προηγούμενη απόφαση ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Τσαχουργιαννίδης Γεώργιος, εξελέγη γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέρου και με την επίμαχη περί ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ο ορισμός του στη θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών με αντιμισθία.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τονίζει ότι στο πρόσωπο του κ. Τσαχουργιαννίδη Γεωργίου του Αναστασίου συντρέχει το κώλυμα και ασυμβίβαστο της παρ. 4 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, διότι ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέρου δεν δύναται να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του αντιδημάρχου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου