Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Βαριά “καμπάνα” σε Αθανασίου, δύο σε απολογία

Βαρύς έπεσε ο “πέλεκυς” της Πειθαρχικής Επιτροπής στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας Αντώνη Αθανασίου, για τα όσα του χρεώθηκαν από τον διαιτητή και τον παρατηρητή του παιχνιδιού της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, με αντίπαλο τον Διαγόρα Βατίου.
Η Π.Ε. τιμώρησε τον αθλητή, που εν τω μεταξύ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με την ποινή της απαγόρευσης κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητα για έναν χρόνο. Μάλιστα, ο ίδιος κλήθηκε εκ νέου σε απολογία, όπως και το σωματείο, για τα όσα γράφτηκαν στο Φύλλο Αγώνα του ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Κλεόβουλο.
Επιπλέον, σε απολογία κλήθηκαν ο Φοίβος και ο παράγοντάς του Κώστας Σταυριανάκης για τον αγώνα που έδωσαν οι Κρεμαστενοί στην Κω κόντρα στη Αναγέννηση Ασφενδιού.
Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:
Φ.Α. Διαγόρας Βατίου-Αστέρας Παστίδας (21.9.2024)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτό Πειθαρχικές παραβάσεις.
*Επιβάλλει στο σωματείο Αστέρας Παστίδας την Πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
*Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Αντ. Αθανασίου-ποδοσφαιριστή με Α.Δ. 1217407 την Πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης ποδοσφαιρικής δραστηριότητος για δώδεκα (12) μήνες και χρηματικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Η εν λόγω ποινή στερεί το δικαίωμα άσκησης δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (διοικητική, αθλητική ή οποιαδήποτε άλλη).
(Άρθρο 1,5 επ. 14’ παρ. 1,2,3 και 4’ περ. β’ και Άρθρο 19’ σε συνδυασμό με το Άρθρο 12’ του ΠΚ)
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων-προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 14 Φύλλο Αγώνος του Διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Αστέρας Παστίδας-Κλεόβουλος που διεξήχθη στο Γήπεδο ΠΑΣΤΙΔΑΣ στις 28.09.2024, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Χ. Αποστολάτου του σωματείου Αστέρας Παστίδας και δη του δηλωθέντος ως Προπονητού αυτού, κ. Χ. Αποστολάτου. Με βάση σχετική εντολή του Διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Κλήση σε απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 10.10.2024 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ, τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα:
Φ.Α. Αστέρας Παστίδας-Κλεόβουλος (28.9.2024)
*Το Σωματείο Αστέρας Παστίδας.
*Ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Αντ. Αθανασίου-ποδοσφαιριστής με Α.Δ. 1217407
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον Διαιτητή.Επί παραβάσει των άρθρων 1,5, επ. 14’ παρ. 1,2,3 και 4 περ. α’ – Άρθρο 12’ παρ. 1,2 και Άρθρο 19’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
Φ.Α. Αναγέννηση Ασφενδιού-Φοίβος Κρεμαστής (29.9. 2024)
Το Σωματείο Φοίβος Κρεμαστής.
Ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Κ. Σταυριανάκης-εκπρόσωπος Σ
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον Διαιτητή.
Επί παραβάσει των άρθρων 1,5, επ. 14’ παρ. 1,2,3 και 4 περ. Β’ – Άρθρο 11’ παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου