Τοπικές Ειδήσεις

Σημαντικές δράσεις υλοποιεί το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Δύο πολύ σημαντικές δράσεις υλοποιεί το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, οι οποίες ενδυναμώνουν χρηματοοικονομικά τους πολίτες, μειώνουν την κοινωνική ανισότητα και αυξάνουν την κοινωνική και οικονομική κινητικότητα τους.

1η Δράση

Διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης για το σχολικό έτος 2024-25, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου 2024.

Το θέμα του 1ου Διαγωνισμού θα είναι «Τα οφέλη της Αποταμίευσης» και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Τράπεζας της Ελλάδας, έχοντας λάβει την απαραίτητη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

βραβεία διάκρισης για τους αριστούχους μαθητές,

διπλώματα διάκρισης για τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία των διακριθέντων μαθητών,

·βεβαιώσεις συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία,

κουμπαράδες,

ιβλία,

10 (δέκα) χρηματικά βραβεία των 1.000 ευρώ για τους αριστούχους μαθητές από κορυφαία Τράπεζα/Χορηγό, καθώς και

κατάλληλο, πρωτότυπο ψηφιακό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών, το οποίο θα διατεθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Σημειώνεται πως τα αναφερόμενα βραβεία και διπλώματα διάκρισης, όπως επίσης και οι βεβαιώσεις συμμετοχής, θα απονέμονται από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο info@gfli.gr ή στα τηλέφωνα 6948432008 και 6948788350.

2η Δράση

Δωρεάν χρηματοοικονομική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διοργανώνει εξειδικευμένο πρόγραμμα για τις αρχές του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της αποταμίευσης, υπό την Επιστημονική Καθοδήγηση του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Προέδρου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικολάου Δ. Φίλιππα, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως για το πρόγραμμα αυτό, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει εξασφαλίσει χορηγία για έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών από την Τράπεζα Eurobank.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο philipas@unipi.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 2104142168, ώρες 16:00-18:00 και ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, καθώς και στα κινητά 6948432008 και 6948788350. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου