Αθλητικά

ΑΕΡΑ: Πρώτη νίκη και δικαίωμα στην αισιοδοξία

Με εμφανή την αλλαγή στην ψυχολογία της που επέφερε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, η ΑΕΡΑ εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο κυριακάτικο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας κόντρα στον Α.Ο. Λουτρακίου, επιβλήθηκε με 3-1 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση μετά από δύο ήττες. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Γκάιδα μπήκαν στο ματς με αποφασιστικότητα και με διάθεση να πιέσουν στη μεσαία γραμμή, αποδιοργανώνοντας το παιχνίδι του αντιπάλου, κλέβοντας μπάλες με έντονη πίεση στον χώρο της μεσαίας γραμμής και αρχίζοντας να δημιουργούν από νωρίς τις προϋποθέσεις για το γκολ.
Στο 10′ ο Χατζηνικόλας γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Λέντζας Τ. που την υποδέχθηκε, είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται ενστικτωδώς από τον τερματοφύλακα Τουργέλη, ενώ στο 23′ κι αφού είχαν προηγηθεί δύο αναγκαστικές αλλαγές από τους φιλοξενούμενους που έδειξαν να τους επηρεάζουν, η υπεροχή των “ερυθρόλευκων” καρποφόρησε.
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκίκα και πλασέ του Καραγεώργη η μπάλα βρήκε στα πόδια του Τουργέλη, πήρε ύψος, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στον Χαλκιαδάκη, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκίκα κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του από τον Γκούμα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εκτέλεση που υπήρξε άψογη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων και να θέτουν γερά θεμέλια για την τελική επικράτησή τους.
Η μοναδική στιγμή στο πρώτο μέρος που η άμυνα “αισθάνθηκε” των Α.Ο. Λουτρακίου σημειώθηκε στο 41′, όταν μετά από κόρνερ του Καμαρού, η κεφαλιά του Πέτρου έφυγε εκτός εστίας. Στην επανάληψη η ΑΕΡΑ συνέχισε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγάει ένα τρίτο τέρμα, με το οποίο και θα “κλείδωνε” το ματς. Στο 57′ ο Γιώργου κόπηκε με τάκλιν την τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει από θέση τετ α τετ και στο 62′ λίγα εκατοστά στέρησαν από τον Μαχαιρά την ευκαιρία να χτιστεί σκόρερ, όταν το σουτ που εξαπέλυσε μετά την ωραία σέντρα του Χαλκιαδάκη και το τακουνάκι του Γκίκα, σταμάτησε στον δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Εν τέλει, η φάση που χάρισε στους κυπελλούχους Δωδεκανήσου το 3-0 διαδραματίστηκε στο 69′.
Ο Γκίκα εκτέλεσε φάουλ, ο Τουργέλης εκτίμησε λανθασμένα την πορεία της μπάλας και ο Χαλκιαδάκης που την κέρδισε, την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό συρτό σουτ. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαρτσιά στο 75′, το οποίο κέρδισε ο Καμαρός από τον Τσαβαρή κατά τη διάρκεια διεκδίκησης.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Λαθύρη από την Ένωση Πειραιά (βοηθοί ήταν οι συντοπίτες του Κουρκουνάσιος και Παπαδάμ), οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΡΑ διαχειρίστηκαν τον χρόνο μυαλωμένα, δεν κινδύνεψαν και έφτασαν σε μία επιτυχία που τους δίνει θετική ενέργεια για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΡΑ
Τσαβαρής, Ζέλεφ (71′ Γεωργιάδης), Μαχαιράς, Χότζα, Κεσίδης, Χαλκιαδάκης, Γιώργου (86′ Μωραΐτης), Γκίκα (71′ Δωματάς), Καραγεώργης, Χατζηνικόλας, Λέντζας Τ. (66′ Διάκου)
Α.Ο. Λουτρακίου
Τουργέλης, Στρατίκης, Δημητρίου, Γκούμας (46′ Κατσούκης), Αργυρόπουλος, Πετρίδης (14′ λ.τ. Λημνιώτης), Καμαρός (46′ Κορφούζι), Δαμουλιανός, Πέτρου (54′ Κυπαρίσσης), Χαρτσιάς, Βασιλάς (19′ λ.τ. Τσέλιος)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου