Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους

Χθες στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της Περιφέρειας στο σημαντικό έργο του Συλλόγου.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Μαρία Κρητικού, τόνισε τη βαθιά δέσμευση της Περιφέρειας να παραμένει στο πλευρό των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Πιστεύουμε σε αυτό το υπέροχο έργο που γίνεται. Προσπαθούμε, δεν ξέρω αν το καταφέρνουμε, να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε, να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και να τηρούμε τα λόγια μας. Το έργο του Συλλόγου είναι έργο αγάπης, και ο φίλος και συνεργάτης μου, Κάλλιστος Διακογεωργίου, έχει ηγηθεί με πολύ αγάπη και συνέπεια σε πολλές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ξενώνα. Ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια παραμένει συνεπής στο μήνυμα της αλληλεγγύης: «Κανείς δεν είναι μόνος, Μαρία. Αυτό το σύνθημα είναι για εμάς παρακαταθήκη. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Νίκου Τσουκαλά, προχωρά σε μια νέα δράση ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού στα ακριτικά νησιά μας. Ξεκινάμε με 200 νέες θέσεις νοσηλευτών για τα νησιά μας, επεκτείνοντας το πρόγραμμα στήριξης που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια με την ενίσχυση των ιατρών».

Ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για τη δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου: «Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένουμε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το Ακτινοθεραπευτικό. Έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, με τον καλύτερο επιταχυντή της Ελλάδας, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στα δύο διαμερίσματα στην Αγία Παρασκευή, τα οποία θα προσφέρει η Περιφέρεια στους καρκινοπαθείς που χρειάζονται θεραπεία στην Αθήνα: «Τα διαμερίσματα αυτά θα είναι μια ζεστή στέγη για τους συμπατριώτες μας, μακριά από τις αγωνίες και σε μια ήσυχη γειτονιά, έτοιμα να φιλοξενήσουν όσους έχουν ανάγκη. Η διαχείριση θα είναι ευθύνη του Συλλόγου, ενώ τα έξοδα θα καλύπτονται από την Περιφέρεια».

Ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε τον λόγο του με ευχές για δύναμη και υγεία προς όλους, αναγνωρίζοντας τη συνεχή προσπάθεια του Συλλόγου και του κ. Διακογεωργίου να στηρίζουν τους συνανθρώπους τους.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου