Τοπικές Ειδήσεις

“Γνωρίζοντας την Τρίτη Ηλικία”, διαδραστικό πρόγραμμα Ομιλιών – Συζητήσεων

Στη σύγχρονη εποχή, ο ρόλος των ηλικιωμένων στην κοινωνία αλλάζει. Τα άτομα άνω των 60 ετών μπορεί να εντάσσονται στην “τρίτη ηλικία”, ωστόσο πρόκειται για μια περίοδο τόσο παραγωγική όσο και δημιουργική.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας κ. Θωμά Σωτρίλλη, βρίσκονται σταθερά δίπλα στους ηλικιωμένους τηρώντας τις βασικές αρχές της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που αφορούν στην ποιότητα ζωής, την ανεξαρτησία, τη φροντίδα, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ενεργό συμμετοχή των ατόμων της τρίτης ηλικίας στα κοινά του τόπου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και παραμένει η στήριξη, η αλληλεγγύη και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας διοργανώνει πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων  με θέμα “Γνωρίζοντας την Τρίτη Ηλικία”.

Ο 1ος κύκλος, με θέμα την οικογένεια και την κοινωνία στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη, περιλαμβάνοντας 4 ομιλίες – παρουσιάσεις.

·       Στις 14 Οκτωβρίου 2024, “ Ο ηλικιωμένος στο ρόλο του άτυπου φροντιστή” με εισηγήτρια την Ρένα Ξύππα, Κοινωνική Λειτουργός Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Ρόδου.

·       Στις 11 Νοεμβρίου 2024 “ Διαχείριση του πένθους και της απώλειας με εισηγήτρια την Κατερίνα Παναγιά, Ψυχολόγος στην Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην ψύχωση «Ξένιος Ζευς».

·       Στις 9 Δεκεμβρίου 2024 “ Έχει ο Εθελοντισμός ηλικία” και ομιλητή τον Γιώργο Χατζηδιάκο, Σύμβουλο σε θέματα ανθρώπινου Δυναμικού.

·       Κατά το νέο έτος 2025 και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου “Διατροφή στην Τρίτη ηλικία” με εισηγήτρια την Κατερίνα Πετρίδη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Ο 2ος κύκλος με θέμα την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας περιλαμβάνει 4 ομιλίες – παρουσιάσεις.

·       Στις 10 Φεβρουαρίου 2025 “ Τρίτη ηλικία και εξαρτήσεις: Μια σιωπηλή κρίση” με εισηγήτρια την Ευδοκία Ζάχου, MSc σύμβουλος εξαρτήσεων, ψυχοθεραπεύτρια, στέλεχος KE.Θ.Ε.Α.

·       Στις 10 Μαρτίου 2025 “ Η Ενεργός Γήρανση” με εισηγήτρια την Γαβριέλα Σπίγγου, Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου.

·       Στις 7 Απριλίου 2025 «Αρθρίτιδα και ρευματοειδής παθήσεις» με ομιλητή τον Ευάγγελο Μανδρακό, ιατρό ρευματολόγο.

·       Στις 12 Μαΐου 2025 με θέμα “ Δέκα πιο συχνά παράπονα για τη μνήμη” με εισηγήτρια την Θεοδοσία Βελεγράκη, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Αρσινόη».

Όλες οι ομιλίες – συζητήσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Κ.Α.Π.Η Ρόδου Αγ. Ιωάννου και ώρα 10:30πμ.

Σας περιμένουμε!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου