Ρεπορτάζ

Ακόμα μια διεθνής διάκριση για τον Ρόδιο πολυβραβευμένο πιανίστα Αποστόλη Κωνσταντάκη

• Το 2023, έλαβε ολική υποτροφία διδάκτρων και την “Patricia Smith Scholarship” από το Bowling Green State University, όπου σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής

Ακόμα μια διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του πρόσθεσε ο πολυβραβευμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος Ρόδιος πιανίστας Απόστολος Κωνσταντάκης, ο οποίος διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο Απόστολος Κωνσταντάκης, αναδείχθηκε νικητής του Διαγωνισμού Νέων Καλλιτεχνών MTNA του Οχάιο 2024 και θα εκπροσωπήσει το Οχάιο, για να αγωνιστεί στον επόμενο γύρο που είναι ο Περιφερειακός Διαγωνισμός.
Με καταγωγή από τη Ρόδο, ο 24χρονος Απόστολος-Άγγελος Κωνσταντάκης είναι βραβευμένος πιανίστας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν το πρώτο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης καθώς και βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Το 2023 ανακηρύχθηκε νικητής του διαγωνισμού κοντσέρτου του Bowling Green State University. Μέσω αυτού, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την ορχήστρα BG Philharmonia και να ερμηνεύσει το 2ο Κοντσέρτο του Φ. Λιστ σε Λα μείζονα, υπό την Dr. Emily Freeman Brown.
Το ίδιο κοντσέρτο ερμήνευσε με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Ωδείο Αθηνών, υπό τον Παύλο Σεργίου. Επίσης κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 2024 Conrad Art Song Competition στις Η.Π.Α.
Επιπλέον, ο Απόστολος Κωνσταντάκης έχει δώσει συναυλίες σε χώρους όπως Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου της Ρόδου, καθώς και σε περιοχές όπως Ξάνθη, Κέρκυρα, Φλώρινα και Η.Π.Α.
Συμμετείχε σε μουσικά φεστιβάλ όπως το Rhodes International Piano Forum & Rhodes Art International Music Festival Μουσικής και το Διεθνές Φεστιβάλ Σύμης.
Το 2023, έλαβε ολική υποτροφία διδάκτρων και την “Patricia Smith Scholarship” από το Bowling Green State University, όπου σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην κατεύθυνση “Piano Performance”, υπό την Dr. Solungga Liu.
Αποφοίτησε επίσης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην κατεύθυνση εκτέλεσης και ερμηνείας πιάνου, υπό τον καθ. Λάμπη Βασιλειάδη και την καθοδήγηση της Hideyo Harada.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου