Τοπικές Ειδήσεις

Κρίνεται η έκδοση στη Γερμανία 41χρονου Ισραηλινού κατηγορούμενου για διακεκριμένες απάτες με επενδύσεις μέσω του διαδικτύου

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για διακεκριμένη απάτη με Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης έναν 41χρονο Ισραηλινό, κάτοικο Αυστρίας, που συνελήφθη στην Ρόδο.
Την υπόθεσή του επρόκειτο να εξετάσει προχθές το Δικαστικό Συμβούλιο πλην όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Ο 41χρονος κατηγορείται για απάτη σε εμπορική βάση σε 16 υποθέσεις. Σύμφωνα με το ένταλμα εις βάρος του διέπραξε απάτες στο διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως την 31η Αυγούστου 2019 στο Μόναχο, στην Δρέσδη, στο Βερολίνο κι άλλα μέρη της Γερμανίας καθώς και στο Τελ Αβίβ.
Φέρεται ειδικότερα να ήταν μέλος μιας πολυμελούς συμμορίας με τουλάχιστον ένα τηλεφωνικό κέντρο στο Τελ Αβίβ για τη λεγόμενη πλατφόρμα συναλλαγών Trade Toro. Στο τηλεφωνικό κέντρο, ήταν ένας από τους λεγόμενους πράκτορες διατήρησης που ήταν υπεύθυνοι για τη γερμανόφωνη περιοχή.
Αυτοί οι πράκτορες προσποιήθηκαν τους ειδικούς συναλλαγών για τις πλατφόρμες Option 500, Capital Traders, Trade Toro, TDS Capital Group και XTR Gate σε πολυάριθμους πελάτες στη Γερμανία μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Φέρονται με αναληθείς ισχυρισμούς, να παρέσυραν τους πελάτες τους να επενδύσουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα χρηματοπιστωτικά μέσα (π.χ. δυαδικά δικαιώματα προαίρεσης, CFDs, forex, κρυπτονομίσματα).
Υποσχέθηκαν στους πελάτες υψηλά κέρδη, αν και γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν υπήρχε καμία προοπτική διατήρησης κεφαλαίου ή κεφαλαιακών κερδών.
Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιήθηκε καμία επένδυση ή τοποθέτηση δικαιωμάτων προαίρεσης αλλά αντιθέτως, τα κατατεθειμένα κεφάλαια των πελατών διανεμήθηκαν αμέσως σε ένα πολύπλοκο δίκτυο ξεπλύματος χρήματος που είχε εγκατασταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν λογισμικό χειραγώγησης για να πείσουν τους πελάτες για την υποτιθέμενη αξιοπιστία των επενδύσεων τους.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2021, το Βαυαρικό Κέντρο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει λάβει 44 αναφορές από γερμανόφωνα θύματα σχετικά με τις προαναφερθείσες πλατφόρμες με συνολική απώλεια 5.324.000 ευρώ.
Από τις διενεργηθείσες οικονομικές έρευνες είναι γνωστό ότι η πραγματική ζημία είναι σημαντικά υψηλότερη και ότι υπάρχουν πολυάριθμοι άλλοι ζημιωθέντες σε γερμανόφωνες και αγγλόφωνες χώρες. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Markus Ziegler» και περιέγραφε ψευδώς τον εαυτό του ως «Senior Account Manager» της πλατφόρμας Trade Toro.
Μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Μαρτίου 2019, φέρεται να προκάλεσε ζημία συνολικού ύψους 312.050 ευρώ σε 6 αναγνωρισμένα θύματα.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Σάββας Παυλίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου