Τοπικές Ειδήσεις

Δυναμικά συνεχίζεται η τουριστική σεζόν στη Ρόδο και τον Οκτώβριο

Δυναμικά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν και τον Οκτώβριο στη Ρόδο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μηνός οι αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023. Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν μέσω του αερολιμένα του νησιού περίπου 80.000 άτομα (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού), γεγονός που αποδεικνύει ότι οι προβλέψεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων για έναν Οκτώβριο καλύτερο όλων των προηγούμενων, βγαίνουν καθ’ όλα αληθινές. Άλλωστε είναι εμφανής η κίνηση στο νησί, στην αγορά και στις παραλίες, ενώ και οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι αυξημένες.
Από τους καλύτερους μήνες της φετινής σεζόν ήταν και ο Σεπτέμβριος με 1.050.000 διακινηθέντες τουρίστες μέσω του αεροδρομίου Διαγόρας και αύξηση 16% συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις αφίξεις και αναχωρήσεις των επιβατών των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στις πτήσεις εσωτερικού ένα σημαντικό ποσοστό των επιβατών ήταν αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι ταξιδεύουν ανεξάρτητα και δεν προτιμούν κάποιο οργανωμένο πακέτο, συνηθίζοντας συχνά να επισκέπτονται περισσότερους από έναν προορισμούς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους (βλ. Αμερικανοί).
Από το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική σεζόν η οποία λήγει επίσημα στις 15 Νοεμβρίου. Μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου η κίνηση θα είναι υψηλότερη από τα συνηθισμένα. Η Ρόδος, περιλαμβάνεται στο Top 10 με τους προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις τη φετινή, φθινοπωρινή περίοδο στην TUI Γερμανίας, η οποία …φιγουράρει στην έβδομη θέση.
Στο μεταξύ, αναμένεται να συνεχιστούν και φέτος οι χειμερινές αφίξεις από το Νοέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο και από τον Φεβρουάριο του 2025 μέχρι και τον Ιούνιο στο πλαίσιο ειδικού χειμερινού προγράμματος, το οποίο είχε λανσάρει με μεγάλη επιτυχία πέρυσι το χειμώνα τοπικό τουριστικό πρακτορείο. Μέχρι στιγμής, η Ρόδος ανταποκρίνεται με επάρκεια και επιτυχία στα …πειράματα επέκτασης της τουριστικής σεζόν γεγονός που ωθεί τους μεγάλους οπερέιτορς να παρατείνουν τη διάρκεια των προγραμμάτων τους στο νησί.
Τη φετινή σεζόν, η Ρόδος αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο της ρεκόρ, πλησιάζοντας το …φράγμα των τριών εκατομμυρίων τουριστικών αφίξεων, αριθμός εντυπωσιακός. Για μία ακόμη φορά η Ρόδος αποδεικνύει ότι κατέχει δικαίως μία πρωταγωνιστική θέση ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η ζήτηση και για το 2025 φαίνεται να είναι υψηλή. Σε κάθε περίπτωση, μία πιο συγκεκριμένη εικόνα για την επόμενη τουριστική σεζόν θα σχηματίσουν οι τοπικοί φορείς στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Νομεβρίου στο Λονδίνο, όσο συνεχίζονται ακόμη οι τουριστικές αφίξεις στη Ρόδο. Στη WTM θα συμμετέχει η Ρόδος αυτόνομα με περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ. Θα είναι ένας από τους λίγους, αν όχι ο μόνος ελληνικός προορισμός με αυτόνομη παρουσία σε ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα …ραντεβού της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου