Τοπικές Ειδήσεις

Προσάραξε ιστιοφόρο με τρεις επιβάτες στην Πάτμο

Tις  μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτμου για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Αυστρίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοους Μ. Βρετανίας), σε βραχώδη ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή νησίδων «ΛΙΒΑΔΙ ΓΕΡΑΝΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΝΗΣΙ» της Πάτμου.

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό (Ρ/Κ) πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615 και επαγγελματίας δύτης, ο οποίος διαπίστωσε την εμπλοκή σχοινιού στον άξονα της προπέλας του σκάφους.

Στη συνέχεια το Ι/Φ αποκολλήθηκε και οδηγήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ και τη συνοδεία του ΠΛΣ στη μαρίνα της Σκάλας Πάτμου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου