Τοπικές Ειδήσεις

Γιάννης Παππάς: Νομοθετικές ρυθμίσεις για την βελτίωση λειτουργίας των Ο.Τ.Α. ταυτόχρονα με οικονομική διευκόλυνση των πολιτών

Ιδιαιτέρως σημαντικές  για τους  δήμους, οι ρυθμίσεις  του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται εκτός των άλλων  οι κάτωθι ρυθμίσεις που επηρεάζουν θετικά τους δήμους  της Δωδεκανήσου :

Τη δυνατότητα άμεσης ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Συγκεκριμένα, θεσπίζεται η δυνατότητα καταβολής σε έως 60 δόσεις, των οφειλών που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.

·Για τους οφειλέτες των δήμων, δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης με προσφυγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό, οφειλών του ν.4738/2020. Σκοπός της ρύθμισης, είναι, η διευκόλυνση της αποπληρωμής των εν λόγω οφειλών και της αποτελεσματικής αύξησης των εσόδων των Ο.Τ.Α.

·Ιδιαιτέρως σημαντική για τα νησιά της Ρόδου και της Κω, είναι η πρόβλεψη του άρθρου 35, σύμφωνα με το οποίο, οι προαναφερόμενοι δήμοι, ως καθολικοί διάδοχοι των κοινωφελών τους επιχειρήσεων, ήτοι, της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Προστασίας Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας αντίστοιχα, συνεχίζουν να διατηρούν το δικαίωμα άδειας κυκλοφορίας των Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσεως, η οποία είχε χορηγηθεί σε αυτές.

·Τη διευκόλυνση των Ο.Τ.Α. ως  προς τις προσλήψεις προσωπικού, Ιδιωτικού Δικαίου, ορισμένου χρόνου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες, όταν ακόμα δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, θα έχουν ως αποτέλεσμα, να βελτιώσουν τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. των νησιών μας αλλά και να διευκολύνουν τους πολίτες, σε ζητήματα οικονομικών εκκρεμοτήτων τους με τους Δήμους..

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου