Αθλητικά

Διαιτησία: Προβληματική η εικόνα του σαββατοκύριακου

“Καμπανάκια” ενόψει της συνέχειας των διοργανώσεων της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήχησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία του ΣΔΠΔ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συγκέντρωσης των διαιτητών.
Οι εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας περιέγραψαν σοβαρά λάθη σε τουλάχιστον δύο παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries και μία συνολική εικόνα που προβλημάτισε, με τους ανθρώπους της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΔ να ζητάνε από όλους μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Πολλή κουβέντα έγινε γύρω από το ματς του γηπέδου της Κρεμαστής ανάμεσα στον Φοίβο και τη Δόξα Καρδάμαινας (3-3).
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, ο δεύτερος βοηθός Λάμπρου έκανε λάθος στη φάση που προέτρεψε τον διαιτητή Ατσικνούδα να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των Κώων, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη μοιάζει και η ορθότητα της απόφασης του τελευταίου να δείξει την άσπρη βούλα στη φάση του 91′, όταν οι Κρεμαστενοί ισοφάρισαν το ματς.
Καλά δεν πήγε ούτε ο έμπειρος Δημαράκης στον αγώνα Αναγέννηση Ασφενδιού – Ακουσίλαος (3-0), καθώς επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ σε φάση που ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το γκολ, χρησιμοποίησε το χέρι του.
Σημειώνεται, πως μάθημα κανονισμών δεν έγινε ούτε αυτή τη φορά, αφού ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Κώστας Ζαννετίδης απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.
Από την επόμενη Δευτέρα όμως τα μίνι σεμινάρια θα πάρουν κανονικά τη θέση τους στις συγκεντρώσεις, καθώς μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής, η ΚΕΔ/ΕΠΟ προμήθευσε επιτέλους τις Ενώσεις με το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό.
Εγκρίθηκε η νέα σχολή
Εν τω μεταξύ, το αίτημα της ΕΠΣΔ για τη διοργάνωση νέας σχολής διαιτησίας ενέκρινε η ΚΕΔ/ΕΠΟ.
Η αρμόδια επιτροπή της Ένωσης θα αφιερώσει περίπου έναν μήνα στην προσέλκυση και την εγγραφή υποψηφίων, με την προοπτική να είναι σε θέση να ξεκινήσει τα περίπου δίμηνης διάρκειας μαθήματα στα μέσα Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΔ (www.epsdod.gr).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου