Τοπικές Ειδήσεις

Mίκα Ιατρίδη: Να μελετηθεί η δυνατότητα να εφαρμοστούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου

Στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων μίλησε σήμερα η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Στην παρέμβασή της, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θα κλείσω και με ένα σχόλιο για τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Ακούστε, τα γεγονότα μπορεί να έχουν περάσει, αλλά κανείς δεν ξεχνά ότι ήταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές, όταν για τη Νέα Δημοκρατία αυτό ήταν ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή!

Και κανείς νησιώτης δεν έχει ξεχάσει ότι στην επιχειρηματολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, έκανε και διαχωρισμό μεταξύ «πλούσιων» και «φτωχών» νησιών!

Το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, είναι ένα ζήτημα που συνεχίζει και μας απασχολεί.

Θέλω εδώ να τονίσω ότι είναι η Κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία το 2021, ύστερα από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπόρεσε και άλλαξε τη σχετική Οδηγία για τους μειωμένους συντελεστές, ώστε να είναι δυνατή σε μόνιμη βάση η εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Συνεπώς, ως νησιώτισσα βουλευτής, θεωρώ ότι το Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει τις δυνατότητες για τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και οικονομίες που θα προκύψουν από την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών και θα μελετήσει στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου τη δυνατότητα της καθολικής εφαρμογής τους για τα νησιά μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου