Τοπικές Ειδήσεις

Το χρυσό καταμαράν στη Ρόδο

Θα σας περιγράψω τώρα κάτι ασυνήθιστο που συνέβη προχθές στην εσχατιά του Αιγαίου, όταν τούρκοι διακινητές χρησιμοποίησαν ένα πολυτελέστατο καταμαράν αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να πληρώσουν 9.000 ευρώ έκαστος για να τους μεταφέρουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Όλοι έβλεπαν στο λιμάνι της Ρόδου το πολυτελές ιστιοφόρο καταμαράν, μήκους 16 μέτρων, και οι περισσότεροι νόμιζαν πως πρόκειται για κάποιον VIP ή τούρκο επιχειρηματία, αφού στο σκάφος είχε υψωθεί η τουρκική σημαία.

Η περιέργειά τους έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν είδαν κοντά στο καταμαράν ότι έχει σταθμεύσει μια μαύρη λιμουζίνα με φιμέ τζάμια που περίμενε τους επιβάτες του να αποβιβαστούν. Σύνηθες φαινόμενο, θα πείτε, η μίσθωση λιμουζίνας για οικογένειες εμίρηδων που επισκέφθηκαν τούτο το καλοκαίρι κατά κύματα τα Δωδεκάνησα. Κανείς όμως δεν έσπευσε να μάθει ποιοι ήταν οι επιβάτες του καταμαράν.

Μόνον τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου κάτι υποψιάστηκαν. Βλέποντας κυρίως την τεράστια τούρκικη σημαία (στο Αιγαίο οι Τούρκοι χρησιμοποιούν διπλάσιο σε μέγεθος σημαίες από τις σημαίες άλλων χωρών), αλλά και το θράσος του καπετάνιου να δέσει το καταμαράν μέσα στο πολυσύχναστο λιμάνι της Ρόδου μπροστά από το μεσαιωνικό κάστρο. Απέκλεισαν αμέσως την περιοχή και πραγματοποίησαν έλεγχο. Τι βρήκαν; Δέκα αλλοδαπούς στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και δύο τούρκων διακινητών στη νέα μαρίνα της Ρόδου.

Τους συνέλαβαν αμέσως. Κατά δήλωση τους, οι αλλοδαποί πλήρωσαν το χρηματικό ποσό από 8.000 έως 9.000 € έκαστος για την μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ αναγνώρισαν έναν 41χρονο και έναν 30χρονο ως τους διακινητές τους. Εννοείται ότι κατασχέθηκε το πολυτελές σκάφος καθώς και λιμουζίνα που τους περίμενε στο λιμάνι. Δηλαδή με δυο λόγια οι εγκληματίες διακινητές εισέπραξαν 45.000 ευρώ για να μεταφέρουν πέντε άτομα (εννοείται πλούσιους) από την Μαρμαρίδα στην Ρόδο. Στη Ρόδο δεν υπάρχει δομή, και ο μετανάστες βρίσκονται στα πάρκα και στις πλατείες ανεξέλεγκτοι μέχρι να μεταφερθούν σε μέρη που υπάρχουν δομές.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι ροές μεταναστών έχουν αυξηθεί και πάλι, ενώ ακόμα δεν έχει προγραμματισθεί η συνάντηση των δύο υπουργών Μετανάστευσης Γερλικαγιά και Παναγιωτόπουλου. Ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται από χθες στο Λουξεμβούργο όπου θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του και με άλλους υπουργούς με κύριο θέμα της επιστροφές. Μέχρι να γίνει αυτό πράξη οι μετανάστες που δεν παύουν να είναι θύματα πολέμου, θα πληρώνουν όσο-όσο στους εγκληματίες διακινητές για να τους μεταφέρουν με καταμαράν από την Μαρμαρίδα στη Ρόδο.

Πηγή: tovima.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου