Τοπικές Ειδήσεις

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για το θέμα της νέας Μαρίνας

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 07.10.2024. Οι θέσεις του φορέα μας για τη Νέα Μαρίνα Ρόδου, παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο κ. Μαρία Παπανδρέου και τον αντιπρόεδρο κ. Ιάκωβο Γρύλλη.

Το έργο αυτό μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για το νησί της Ρόδου, αλλά είναι απαραίτητο ο σχεδιασμός  του να  γίνει με όρους σεβασμού της πόλης και των πολιτών.

Κατατέθηκαν προτάσεις κρίσιμες για τη πορεία του έργου, όπως τα αντισταθμιστικά έργα για την πόλη, οι θέσεις στάθμευσης, τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σημαντικών λιμενικών υποδομών.

Για τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης με επέκταση της χρονικής διάρκειας κατά 30 έτη, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου ζήτησε τη λήψη απόφασης σε μεταγενέστερο  χρόνο της συνεδρίασης, ώστε να προετοιμαστούν προτάσεις επί του ζητήματος. Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πρότεινε τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας με το Δήμο Ρόδου, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 08.10.2024 μετά από πρόταση του Δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τη συμμετοχή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Ο φορέας μας υπέβαλε τις προτάσεις του προς το Δήμο Ρόδου, αναφορικά με το περιεχόμενο της επικείμενης τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης (Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο).

Δεδομένου του προβληματισμού που έχει αναπτυχθεί για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του έργου, το TEE Δωδεκανήσου ως επίσημα θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, θα επιδιώξει να συμμετάσχει στη συζήτηση που οφείλουν να πραγματοποιήσουν ο Δήμος και ο φορέας υλοποίησης του έργου Μαρίνες Ρόδου Α.Ε. με σκοπό να επιτευχθεί  μια κοινά αποδεκτή λύση που θα εξασφαλίζει, αφενός την βιωσιμότητα του έργου και αφετέρου το όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τόπου.

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, τιμώντας το θεσμικό του ρόλο, θα συνεχίσει ενεργά να καταθέτει επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις και να συμβάλει όπου του ζητηθεί, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου