Αθλητικά

Διαιτησία: Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση της νέας σχολής

Τα δυνατά τους σκοπεύουν να βάλουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι παράγοντες της δωδεκανησιακής διαιτησίας και της ΕΠΣΔ, ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους νέους διαιτητές, κυρίως νεαρής ηλικίας, στη νέα σχολή που θα λειτουργήσει στη Ρόδο από τα τέλη Νοεμβρίου και για περίπου δύο μήνες.
Οι εγγραφές θα “τρέχουν” από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου τότε θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί πως οι αριθμοί θα “υποσχεθούν” την ουσιαστική ενίσχυση του χώρου με νέο αίμα, καθώς το ζητούμενο δεν είναι μόνο το πόσοι θα αποφοιτήσουν από τη σχολή, αλλά κυρίως το πόσοι θα παραμένουν ενεργοί μετά την ολοκλήρωσή της.
Η ΕΠΣΔ και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της απευθύνουν έκκληση στα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού να βοηθήσουν, προσεγγίζοντας ποδοσφαιριστές, φίλους και γνωστούς, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητηθεί η απαραίτητη άδεια ώστε να γίνουν επισκέψεις σε σχολεία του νησιού.
Η ανάγκη ανάδειξης νέων διαιτητών είναι επιτακτική για το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, καθώς χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των εν ενεργεία φθίνει και είναι πλέον οριακός, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διεκπεραίωση των αγωνιστικών προγραμμάτων αλλά και για την ίδια την ποιότητα των διαιτησιών, καθώς απουσιάζει το κίνητρο για εξέλιξη που διασφαλίζει ο συναγωνισμός, ενώ υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στην επιβολή ποινών, που έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν και να προστατέψουν από τον εφησυχασμό και το πολλές φορές δεδομένο της παρουσίας στους ορισμούς.
Υπεύθυνος για τη λειτουργία της σχολής, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔ/ΕΠΟ, θα είναι ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Ε.Δ. Κώστας Ζαννετίδης.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ένωση (www.epsdod.gr) ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6944453824.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου