Τοπικές Ειδήσεις

Βαϊος Καλοπήτας: «Η ενότητα της παράταξης είναι αδιαμφισβήτητη την επόμενη μέρα»

Ανοιχτά υπέρ του Χάρη Δούκα έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή ο Βάιος Καλοπήτας, μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της «Κολοσσός 2047», του Δήμου Ρόδου.
Με αφορμή το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να τα βρουν οι δύο μονομάχοι για το debate ενόψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κίνημα, αφού τα επιτελεία των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, ο κ. Καλοπήτας ερωτήθηκε πώς θα διατηρηθεί η ενότητα στο κόμμα την επόμενη μέρα, όποιος και αν είναι ο νικητής. Ο ίδιος με δηλώσεις του στη «δ» εξέφρασε την πεποίθηση ότι η 14η Οκτωβρίου θα βρει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό.
«Πρόσφατα στα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης είπε ότι στην πολιτική ζωή και εν γένει στη ζωή δεν έχεις πολλές ευκαιρίες και όταν παρουσιάζονται, πρέπει να τις αξιοποιείς.
Το λέω αυτό διότι το ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία και αυτή είναι η μεγάλη εικόνα αποκατέστησε την πολιτική ισορροπία στο πολιτικό σύστημα σε ένα βαθμό διότι έχουμε ένα ασύμμετρο πολιτικό σκηνικό με μία Δημοκρατία και ένα κυβερνών κόμμα ουσιαστικά αποδυναμωμένο αισθητά που σου δίνει την εντύπωση ότι η κατάρρευση είναι κοντά, αλλά δεν υπάρχει αντίπαλο δέος που θα κινήσει τα πράγματα μακριά από τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα και ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του ή για τους λιγότερους αισιόδοξους να καλύψει το σημερινό πολιτικό κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαλύεται καθημερινά με αλλεπάλληλες κρίσεις», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καλοπήτας πρόσθεσε ότι ο κόσμος έδειξε ότι έχει πολιτικά αντανακλαστικά και κινητοποιήθηκε σε μία εποχή που το πολιτικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει και η αποχή είναι στο ζενίθ της.

«Να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ κινητοποίησε 300 χιλιάδες πολίτες, το οποίο δεν είναι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Το καλό για τον χώρο είναι να συνεχιστεί η καλή εικόνα της τηλεμαχίας και γενικά του πολιτικού πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να κρατηθεί το ενδιαφέρον ενόψει του δεύτερου γύρου.
Άρα προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα θετικό στο να μη γίνει το debate. Τώρα, αν θα μπορέσουν να την επόμενη μέρα να συζητήσουν, να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, τα πολιτικά επιτελεία πράττουν και με βάση τα εκλογικά διακυβεύματα του κάθε υποψήφιου. Επομένως από τα στρατόπεδα κρίνανε ότι κάποιους δεν τους συμφέρει αυτή η τηλεμαχία. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα ήθελαν να το δουν και θα ήταν καλό να γίνει το deate αυτό.
Η ενότητα της παράταξης είναι αδιαμφισβήτητη, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι έχει στελέχη που τοποθετούνται και μπορούν να απευθύνονται σε διαφορετικά ακροατήρια, έχουν βαθιές κοινωνικές ρίζες και μπορούν να κινητοποιούν το μεγάλο ενδιαφέρον φάσματος δυνάμεων. Επομένως η ενότητα αυτή η οποία σφυρηλατήθηκε και με αυτή τη διαδικασία είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμία των περιπτώσεων, ειδικά όταν έχουμε από δίπλα άλλα κόμματα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που διαλύονται μέρα με τη μέρα», είπε σχετικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου