Τοπικές Ειδήσεις

Γιάννης Παππάς: Τιμή στη μνήμη και το θάρρος των Κασιωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας

Στους προσκεκλημένους της  αφιερωματικής, επιστημονικής, επετειακής εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, απηύθυνε ομιλία ο Βουλευτής Δωδeκανήσου Ν.Δ. Γιάννης Παππάς

Ο κ. Παππάς,  εκφράζοντας την τιμή που ο ίδιος αισθάνεται ως ένας από τους προσκεκλημένους, εξήρε την ανδρεία και τον αγώνα των Κασιωτών, των οποίων  τιμήθηκε η μνήμη και οι θυσίες που έκαναν προς όφελος του απελευθερωτικού αγώνα, τη δυναμική  αντιμετώπιση πανίσχυρων εχθρικών στόλων και το δυναμισμό απέναντι στον εχθρό.

Αυτοθυσία, ενότητα και άρνηση χρήσης των δανείων από ξένα κράτη, προκειμένου να κινήσουν τα πλοία τους, χρηματοδοτώντας τα οι ίδιοι, κατέστησαν τους κατοίκους του μικρού νησιού ως ισχυρούς, με ήθος και αλτρουιστική προσφορά στην πατρίδα.

Οι ηρωικοί Κασιώτες, δικαίωσαν τον εαυτό τους και στη συνέχεια, με τις ναυτικές και επαγγελματικές επιτυχίες τους και η κάθε επέτειος που εορτάζεται, με ιστορικές αναφορές.

“Το να θυμόμαστε με τον τρόπο αυτό, την Κασιώτικη λεβεντιά, αποτελεί το ελάχιστο, από το χρέος που έχουμε απέναντι στο νησί αυτό και ελάχιστη η τιμή  που αποδίδουμε στους θυσιαζόμενους κατοίκους του” δήλωσε ο κ. Παππάς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου