Τοπικές Ειδήσεις

43 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη Λέρο και συνελήφθησαν δύο διακινητές

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λέρου για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, το οποίο προσέγγισε τις ακτές πλησίον της περιοχής Αγίου Ισιδώρου Λέρου και αποβίβασε ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε ένα το Ι/Φ σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής εντόπισε πλησίον της περιοχής Αγίου Ισιδώρου σαράντα τρεις (43) αλλοδαπούς (17 γυναίκες, 10 άντρες και 16 ανήλικους), οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από το Ι/Φ σκάφος.

Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου. Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση αναγνωρίστηκαν ένας 17χρονος και ένας 23χρονος ως οι διακινητές που μετέφεραν τους 43 αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, των άρθρων 24-25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση ζωής σε κίνδυνο¨.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου