Ειδήσεις

Αγαπηδάκη: Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού – «Έχω ευρήματα»

Απέδωσε καρπούς το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού Φώφη Γεννηματά του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, 430.000 γυναίκες υποβλήθηκαν σε ψηφιακή μαστογραφία και από αυτές σε περισσότερες από 27.000 βρέθηκαν ύποπτα ευρήματα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η κυρία Αγαπηδάκη, μάλιστα, επέλεξε τη συνεδρίαση της Βουλής για να μοιραστεί ότι και η ίδια έχει ύποπτα ευρήματα στο μαστό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείται συχνά με απεικονιστικές εξετάσεις και να συμβουλεύεται το γιατρό της. Προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, όπως είπε, για να στείλει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και για να υπογραμμίσει πόσο σημαντική είναι η υπόθεση της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, έτσι μπορούν να προληφθούν τα χειρότερα, ειδικά αν κάτι τέτοιο συμβεί πολύ έγκαιρα.

Όπως εξήγησε η κ. Αγαπηδάκη, με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά – που φέρει το όνομα  της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή από αυτή τη νόσο – αρκεί οι γυναίκες ηλικίας από 45 έως 75 ετών να έχουν ΑΜΚΑ, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν και το μήνυμα που θα τις κινητοποιεί, ώστε να προχωρήσουν σε ψηφιακή μαστογραφία, σε υπερηχογράφημα και στη συνέχεια, κλινική εξέταση.

Η φωταγώγηση στη Βουλή, απόψε το βράδυ, θα γίνει με το ροζ κορδελάκι που σηματοδοτεί τη μάχη κατά του καρκίνου.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου