Τοπικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο τουρισμός ως υπηρεσία, μια τουριστική εμπειρία 360 μοιρών

Στο έργο με τίτλο TAAS: Tourism as a Service: a 360 degrees tourism experience, ο τουρισμός ως υπηρεσία, μια τουριστική εμπειρία 360 μοιρών θα συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο έργο το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe, συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από 8 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ως εξής: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ως επικεφαλής εταίρος, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ελλάδα, Visit Tampere Ltd, Φινλανδία, Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία της Αστικής Περιφέρειας της Λιουμπλιάνα, Σλοβενία, Πόλη του Φάνο, Ιταλία, Ατλαντικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, Ιρλανδία, Πόλη της Στοκχόλμης, Σουηδία, Τουριστικό Συμβούλιο του South Limburg/Visit Zuid-Limburg, Ολλανδία και Διακοινοτικό Τουριστικό Γραφείο Aspres-Thuir, Γαλλία.

Σκοπός του έργου, είναι η ψηφιοποίηση του τουριστικού τομέα με διττό στόχο: Από τη μία πλευρά, στόχος είναι η ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας προωθώντας υπεύθυνες συμπεριφορές, όπως η επιλογή βιώσιμων μέσων μεταφοράς, η εξερεύνηση εναλλακτικών λιγότερο τουριστικών περιοχών, η υποστήριξη των τοπικών οικονομιών και ο σεβασμός της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Από την άλλη πλευρά, το έργο επιχειρεί να αξιοποιήσει προσεγγίσεις που βασίζονται σε δεδομένα τα οποία προκύπτουν από αυτές τις παρεμβάσεις, για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μακροπρόθεσμα, έξυπνα τουριστικά σχέδια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στο έργο θα συνεργαστούν για να υποστηρίξουν η μία την άλλη στην πρόοδο προς ένα πιο έξυπνο μέλλον, ενώ δεσμεύονται να αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη για τη βελτίωση των πολιτικών εργαλείων τους και την παρακολούθηση-αξιολόγηση-προσαρμογή αυτής της προόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικό στοιχείο του έργου, είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε καινοτόμες τουριστικές λύσεις.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου