Ειδήσεις

Χάρης Δούκας: Ήμουν πάντα στο ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσω να είμαι από όποιο μετερίζι

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα, μίλησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Σχετικά με την μη διεξαγωγή debate και αν αυτό θα επηρεάσει την προσέλευση στην κάλπη την προσεχή Κυριακή, παρατήρησε: «Πιστεύω βαθιά ότι έπρεπε όλοι να έχουμε σαν κύριο μέλημά μας να έρθουν 300.000 και όχι με τις πράξεις μας να μειώνουμε το ενδιαφέρον. Και το λέω αυτό γιατί και την άλλη φορά είχαν έρθει 270.000, και που ήταν δυόμισι χρόνια; Τους ενεργοποιήσαμε, τους κινητοποίησαμε; Για αυτό και ήταν δέσμευσή μου και παραμένει. Οι 300.000 να είναι ενεργοποιητές, κινητοποιητές, να έχουν ρόλο, λόγο και ευθύνη. Και λέω ακόμα και σήμερα, ότι έχουμε μια μέρα στη διάθεσή μας. Αύριο. Καλώ τον Νίκο, εγώ δεν έχω βάλει τίποτα το βράδυ, δεν έχω βάλει καμία δραστηριότητα, περιμένω έστω και την τελευταία στιγμή, να γίνει. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε το ενδιαφέρον ζωντανό και να δείξουμε στον κόσμο ότι λέμε καθαρές κουβέντες».

Σχολιάζοντας το πώς θα συνεργαστεί με τους συνυποψήφιούς του αν εκλεγεί, ανέφερε: «Είναι δεδομένο, είπα ότι θα φτιάξω αμέσως ένα πολιτικό κέντρο που θα είναι – θέλω να είναι – όλοι οι συνυποψήφιοί μου μέσα και θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και θα συναποφασίζουμε μαζί από την πρώτη στιγμή, όλες τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε. Και νομίζω πως το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ότι είχε σύνθεση τάσεων, απόψεων, ιδεών. Μπορεί να είχε πολιτικές συγκρούσεις, αλλά στο τέλος υπήρχαν ομογενοποίησεις και μια συγκεκριμένη γραμμή.

Η επόμενη μέρα θα τους περιλαμβάνει όλους. Και την Άννα Διαμαντοπούλου, που πολλοί λένε ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Έχουμε πράγματι σε πάρα πολλά θέματα, διαφοροποιήσεις, έχουμε όμως και συγκλίσεις και είναι ένα ρεύμα, μια τάση, που θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί, που στήριξαν την Άννα, τον Παύλο να μας ακούσουν και να ακούσουν τι λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας για την πολύ σημαντική κάλπη της Κυριακής».

Σε ερώτηση για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τα αστικά κέντρα αν εκλεγεί, τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει μία ξεκάθαρη προοδευτική ατζέντα, που αφορά μεγάλα κοινά, που αφορά – για μένα – τις ανισότητες, τα χαμηλά εισοδήματα. Να δώσω 2 παραδείγματα, 4.000 νέες οικογένειες στην Αθήνα ζήτησαν στήριξη. 4.000 νέες οικογένειες, από το κοινωνικό παντοπωλείο φέτος. Και σε 1.700 παιδιά δώσαμε εμείς τα σχολικά είδη, για να μπουν με χαμόγελο στις τάξεις. Αυτό είναι το κοινό μας και εκεί πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Ολοκληρώνοντας, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος: «Ήμουν πάντα στο ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσω να είμαι στο ΠΑΣΟΚ από όποιο μετερίζι, και θα παλεύω για το χώρο μου με ενότητα, να προσπαθούμε να κάνουμε τις πολύ μεγάλες μάχες, με συμμετοχή, δημοκρατία και ενότητα. Βεβαίως να πω σε αυτό το σημείο, ότι την  ενότητα πρέπει να την διασφαλίσουμε όλοι. Δεν πρέπει να μιλάμε για ενότητα και ταυτόχρονα να λέμε για διαγραφές, ούτε να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς, όπως τυχοδιώκτης, αλαζόνας, φευγάτος και πρίγκιπας. Οφείλω να πω, ότι θα είμαι και την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και από όποια θέση, αυτές τις  συμπεριφορές δεν θα τις επιτρέψω».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου