Τοπικές Ειδήσεις

Β. Παπανικόλας: Ισχυρή εντολή στο Νίκο Ανδρουλάκη να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στη νίκη των επόμενων εθνικών εκλογών

Κάλεσμα στα μέλη του κόμματος αλλά και τους φίλους να ψηφίσουν τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών κάνει με ανακοίνωση του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Παπανικόλας. Η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή είχα πάντα ένα ..«μειονέκτημα», για το οποίο όμως είμαι περήφανος:

Θεωρούσα και θεωρώ ότι πρέπει ο πολιτικός να παίρνει πάντα δημόσια θέση στα ζητήματα. Να λέει ξεκάθαρα την άποψη ή την επιλογή του, ακόμα και αν αφορά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν ακόμα και την ίδια την πολιτική του σταδιοδρομία.

Αυτή μου την (για τους περισσότερους πολιτικούς) «παραξενιά», αρκετές φορές την πλήρωσα ακριβά, με αποκορύφωμα μάλιστα την πρόωρη απομάκρυνση μου από την ενεργό πολιτική.

Έτσι λοιπόν έπραξα και τώρα, αν και θα μπορούσα να κρυφτώ πίσω από την δήθεν επιβαλλόμενη «ουδετερότητα» που μου εξασφαλίζει η ιδιότητα του πρώην βουλευτή, να κάνω εκκλήσεις για ενότητα, δηλώσεις γενικόλογες και αόριστες για πολιτικό πολιτισμό, για το ΠΑΣΟΚ που πρέπει άμεσα να γίνει κυβέρνηση (πως;), να συναντώ κατ’ ιδίαν και να «συμβουλεύω» όλους τους υποψηφίους και όταν γυρίζω στο σπίτι μου να αρχίζω τα τηλεφωνήματα για να μαζέψω ψήφους στον υποψήφιο της (κρυπτόμενης) επιλογής μου..!!!!!!

-Στήριξα δημόσια με Δήλωση μου από την πρώτη μέρα και με την υπογραφή μου τη δήλωση υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, γιατί σ’ αυτή τη συγκυρία πιστεύω ότι είναι ο μόνος που δεν θα ρίξει «στα βράχια» το ΠΑΣΟΚ και ότι θα το μεγαλώσει, τηρώντας όμως ευλαβικά την αυτόνομη πορεία του κόμματος, η οποία αποφασίστηκε από το Συνέδριο και την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και απαρέγκλιτα συνεχίζεται από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Επιπρόσθετα στον Νίκο, σιγά – σιγά και γνωρίζοντας τον προσωπικά αυτά τα χρόνια, διέκρινα ομοιότητες με τη δική μου πολιτική διαδρομή που με ταύτισαν μαζί του.

Όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί, ξεκινήσαμε από μια οικογένεια του μόχθου και της επαρχίας, χωρίς καμιά πολιτική κληρονομιά ή προίκα, σπουδάσαμε σε δημόσια σχολεία και κρατικά Πανεπιστήμια, στα οποία εισαχθήκαμε επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις και μπήκαμε στην πολιτική με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις και ικανότητες, χωρίς ποτέ κάποιος «προστάτης» να βρεθεί και να μας πάρει από το χέρι για να μας βοηθήσει ή να μας «σπρώξει» έστω και ένα βήμα παραπάνω.

Το ότι κάποιοι «πορφυρογέννητοι» θεωρούν π.χ. «ελάττωμα» την κρητική προφορά του, μου θυμίζουν εμένα και τη βαριά ροδίτικη προφορά μου, που μπορεί μεν να μου «ξύνιζε» όταν άκουγα μετά τη φωνή μου στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση, τους συμπατριώτες μου όμως τους άρεσε αυτό και τους έκανε να με εμπιστεύονται επειδή το θεωρούσαν απόδειξη γνησιότητας, ότι δηλ. «ήμουν ένας από αυτούς» και δεν υποκρινόμουν παριστάνοντας κάτι άλλο..!!!

Δεν θα είχε νόημα πια, αν σας απαριθμούσα τώρα τους λόγους για τους οποίους επέλεξα να στηρίξω τον Νίκο Ανδρουλάκη και όχι λ.χ. την Άννα, την οποία εκτιμώ, μας συνδέει φιλία πολλών χρόνων και αγώνες που δώσαμε από την ίδια πλευρά της Ιστορίας, ή την Νάντια που με τον πατέρα της είμαστε φίλοι, συνεργάτες και ήμασταν συνάδελφοι βουλευτές, ή τον Παύλο που τον εκτιμώ πολύ, γιατί έμεινε στα δύσκολα και δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, ή τον Μιχάλη που γνωρίζομαι με τον πατέρα του, κ.ο.κ. Τον Χάρη δεν τον γνώριζα πριν εκλεγεί Δήμαρχος,  οπότε δεν θα τον ψήφιζα ούτως ή άλλως.

-Την Κυριακή λοιπόν θα ψηφίσω ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

-Θα τον ψηφίσω επειδή αγαπώ το ΠΑΣΟΚ, δεν ψήφισα ποτέ μου άλλο κόμμα και δεν έφυγα ποτέ από αυτό.

-Θα τον ψηφίσω επειδή μου εμπνέει σιγουριά πως θα ακολουθήσει την αυτόνομη πορεία και «δεν θα μας παίξει στα ζάρια» αναζητώντας «συμμαχίες κορυφής» προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.

-Θα τον ψηφίσω γιατί παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ στο 6% και το έφθασε μέσα σε 2,5 χρόνια, εκλογικά στο 13% και δημοσκοπικά σήμερα στο 17+%.

-Θα τον ψηφίσω γιατί απεχθάνομαι τις συνομωσίες και την αχαριστία.

-Θα τον ψηφίσω τέλος, γιατί η άλλη επιλογή για μένα θα ήταν εκείνη του «αγοράζω γουρούνι στο σακί», μια επιλογή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Κασσελάκη και βλέπουμε τα αποτελέσματα σήμερα…

-Θα μπορούσα να προσθέσω πολλούς ακόμα λόγους, θεωρώ όμως ότι έστω και για τους λόγους που προανέφερα,

-ΣΑΣ ΚΑΛΩ να ψηφίσετε την Κυριακή τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανανεώνοντας του την εντολή να οδηγήσει το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ στην Νίκη των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου