Ειδήσεις

Ryanair: Μειώνει κατά 1,8 εκατ. τις θέσεις στις πτήσεις από Γερμανία

Η Ryanair μείωσε το πρόγραμμα πτήσεων από και προς γερμανικά αεροδρόμια κατά 12% για το επόμενο καλοκαίρι, λόγω των υψηλών επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη στις αεροπορικές εταιρείες.

Το ποσοστό αυτή αντανακλά την απόφαση για ακύρωση 22 δρομολογίων που αντιπροσωπεύουν 1,8 εκατομμύρια θέσεις.

Όπως αναφέρει η Ryanair, η απόφαση ελήφθη «λόγω της συνεχιζόμενης αποτυχίας της γερμανικής κυβέρνησης» να μειώσει τα αεροπορικά τέλη, τα τέλη ασφαλείας (αυτά από τον προσεχή Ιανουάριο) και τα τέλη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Η αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί ότι αυτά τα τέλη «πνίγουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη».

Η Ryanair θα κλείσει τις δραστηριότητές της στο Ντόρτμουντ, τη Δρέσδη και τη Λειψία και θα μειώσει το Αμβούργο κατά 60%.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Αυτή η απώλεια 1,8 εκατομμυρίων θέσεων θα είναι καταστροφική για τις θέσεις εργασίας, τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα, με τη Γερμανία να είναι τώρα η χώρα με τη χαμηλότερη ανάκαμψη μετά τον COVID, φτάνοντας μόλις στο 82% των επιπέδων επιβατικής κίνησης του 2019″. Όπως υπογραμμίζει, οι Γερμανοί πολίτες “ανταμείβονται τώρα, με τα υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη, έχοντας δώσει 6 δισ. ευρώ για να διασωθεί η Lufthansa με 6 δισ. ευρώ.

«Αυτή η πολιτική της Γερμανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλα κράτη της ΕΕ, όπως η Σουηδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, που μειώνουν το κόστος πρόσβασης για να προωθήσουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της κυκλοφορίας μετά την Covid».

Τον Αύγουστο, η Ryanair προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρόσφατη αύξηση κατά 24% στον αεροπορικό φόρο και να μειώσει τα τέλη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τα οποία έχουν διπλασιαστεί από το 2019. Η αεροπορική εταιρεία κάλεσε επίσης τη γερμανική κυβέρνηση να αναβάλει την αύξηση κατά 50% στα τέλη ασφαλείας, κάτι που είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2025.

Η Ryanair δεν είναι ο μόνος αερομεταφορέας που διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα, με την Lufthansa να εκφράζει επίσης ανησυχίες και τις easyJet και Eurowings να περικόπτουν επίσης πτήσεις στη Γερμανία.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου