Τοπικές Ειδήσεις

Πρόγραμμα Διαπίστευσης Erasmus+ για το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου είναι πλέον ένα από τα 53 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος έλαβαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αξιοποιώντας την εμπειρία Erasmus του σχολείου τα τελευταία χρόνια, σχεδίασε μία άρτια και σαφή αίτηση, η οποία βαθμολογήθηκε με 95/100 βαθμούς. Ως αποτέλεσμα, από φέτος και μέχρι το 2027, το σχολείο  θα απολαμβάνει απλουστευμένη πρόσβαση στην χρηματοδότηση της Βασικής Δράσης 1 του προγράμματος Erasmus+.

Η Δράση αυτή προσφέρει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείουνα βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι συμμετέχοντες μέσω των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων λαών και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου μέσω του προγράμματος Διαπίστευσης Erasmus+ θα εργαστεί για α)την ανάπτυξη της ιστορικής συνείδησης των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά (υλική και άυλη), β)την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές και τη διερεύνηση παραγόντων που σχετίζονται με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αειφορία και γ)την καλλιέργεια επιστημονικού και ψηφιακού γραμματισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω της προσέγγισης STREAM.Οι θεματικές αυτές συνδέονται με τους βασικούς στόχους που έχει θέσει το σχολείο κατά τη σύνταξη της αίτησης για τη Διαπίστευση.

Συγκεκριμένα κατά το διδακτικό έτος 2024-25 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο ομαδικές κινητικότητες μαθητών  σε σχολεία ευρωπαϊκών χωρών καθώς και κινητικότητες εκπαιδευτικών για επιμόρφωση (training) και παρακολούθηση εργασίας (jobshadowing) στα αντικείμενα που προαναφέρθηκαν.

Οικονομικά υπεύθυνος για την εκτέλεση του Σχεδίου Διαπίστευσης είναι ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Χατζηπλής, υπεύθυνη επικοινωνίας με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) και συντονίστρια του σχεδίου η εκπαιδευτικός κ. Χατζηζήση Ελένη, ενώ οι εκπαιδευτικοί κ. ΜατζαβίνουΘεοχαρώ, Τενέντε Αγγελική και Φιλιππάκη Καλλιόπη αποτελούν την τριμελή επιτροπή για την παρακολούθηση των προτύπων ποιότητας Erasmus+. Κατά το παρόν διδακτικό έτος στις δράσεις και στις κινητικότητες του προγράμματος θα συμμετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί κ. Αναστασιάδη Αναστασία, Βροντάκη Αναστασία, Θεουλάκης Κυριάκος, Λυριστή Ευγενία, Τσακανίκα Ευαγγελία και η υποδιευθύντρια κ. Φλουρή Ελένη. Ωστόσο, κατά τα δύο επόμενα διδακτικά έτη στην υλοποίηση του Σχεδίου Διαπίστευσης θα συμβάλλουν και άλλοι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, ώστε τα οφέλη της επιμόρφωσης να αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του συλλόγου διδασκόντων.

Το Σχέδιο Διαπίστευσης επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης

Με την επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες πουδιατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουνκατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου