Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Η ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου είναι το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών μας

Στο έργο της ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Δωδεκανήσου που θα συμβάλει ώστε να περάσουν τα νησιά στην εποχή της απεξάρτησης τους από τα ορυκτά καύσιμα αναφέρεται με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.Το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Δωδεκανήσου, το παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό το έργο είναι η Ενεργειακή ασφάλεια των νησιών των Ανατολικών συνόρων και με αυτό το έργο θα περάσουν και τα νησιά μας στην εποχή της απεξάρτησης τους απο τα ορυκτά καύσιμα. Μας ενδιαφέρει το ανθρακικό αποτύπωμα των νησιών μας, το οποίο θα βελτιωθεί σημαντικά λόγω της απόσυρσης των ρυπογόνων τοπικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Μας ενδιαφέρει η δυνατότητα συμμετοχής των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην ηλεκτρόδοτηση τους μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το αντίστοιχο έργο σε νησιά των Κυκλάδων, έχει προηγηθεί και σειρά πήρανε τα νησιά της Δωδεκανήσου. Η Δωδεκάνησος, σύμφωνα με το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ, θα συνδεθεί μέσω Κορίνθου από όπου το υποβρύχιο καλώδιο θα φτάσει πρώτα στο νησί της Κω και από εκεί θα φύγουν δύο κλάδοι πρός Βορρά και Νότο αντίστοιχα.

Με τα ζητήματα της ενέργειας να αποκτούν. όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα, η προσπάθεια εστιάζεται στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και υλοποίηση αυτού του έργου, που τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και σε επίπεδο ενεργειακής και περιβαλλοντικής παρέμβασης, είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των νησιών μας

&;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου