Τοπικές Ειδήσεις

Τάσος Σπανός: «Ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση»

«Έπεσε στο κενό η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, μέσω του δανείου, να μας απαξιώσει»

«Η δημοτική αρχή τελεί υπό πλήρη σύγχυση στη διαχείριση των οικονομικών. Η προσέγγισή της στο θέμα του δανείου, το είπαμε από την αρχή, ήταν επικοινωνιακού τύπου. Ήταν πολιτική απόφαση με σκοπό να απαξιώσει τη δική μας πολιτική της οποίας συμμέτοχος ήταν και ο κ. Κολιάδης. Ας μας πει ο Δήμος πως λειτουργεί εδώ και εννέα μήνες, να πληρώνει υποχρεώσεις και να γίνονται προσλήψεις, όταν στο ξεκίνημα της θητείας της ευαγγελιζόταν ότι ο Δήμος είναι χρεωκοπημένος».

Ο Τάσος Σπανός, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρόδου, μίλησε  στον  Topfm1024 και στην εκπομπή «Ρόδος είναι και γυρίζει», για την αλλαγή πλεύσης της δημοτικής αρχής στο αίτημα για λήψη δανείου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

«Ας μας πούνε για ποιους λόγους εκκρεμεί η έγκριση του δανείου. Θα έπρεπε να έχει εκταμιευτεί όπως έχει συμβεί με άλλους δήμους. Μήπως ο Δήμος πληρώνει τις ανόητες δηλώσεις περί χρεωκοπίας και το κλίμα που καλλιέργησε; Θα ζητήσω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την πλήρη αλληλογραφία μεταξύ της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αλλά… μάλλον είναι πιο εύκολο αν ανιχνεύσει κάποιος τα νούμερα του τζόκερ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός, που σχολίασε και τις προθέσεις του Δήμου να αυξήσει τα δημοτικά τέλη.

«Είναι λάθος να συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι ανεύρεσης πόρων. Φαίνεται ότι ο κ. Χαλκιάς έχει χάσει τη μπάλα… Με την κατάσταση που υπάρχει, απορώ πως θα φέρουν τον προϋπολογισμό για ψήφιση τον Νοέμβριο».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου