Τοπικές Ειδήσεις

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Σύμη

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Σύμη με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ουσιασικά με την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για να υλοποιηθούν έργα που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα που υφίσταται εδώ και χρόνια στη δεξιά  πλευρά στο λιμάνι της Σύμης.

Όπως εξήγησε στη «δ» ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας η δεξιά πλευρά του λιμένα του νησιού γεμίζει με νερά. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα και δίκυκλα. Ειδικά το φετινό καλοκαίρι όπως τόνισε ο δήμαρχος το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο,  Με την απόφαση θα είναι δυνατό να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα και να κατασκευαστούν γρήγορα. Η απόφαση έχει ως εξής:

την κήρυξη της Σύμης σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του Ν. 4662/2020 ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου που συνδέεται με παράκτιες πλημμύρες στην πόλης της Σύμη, του Δήμου Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες επάλειψης του ανωτέρω κινδύνου.

Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας ισχύει για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης δηλαδή έως και την 11η -04-2025.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου