Πολιτιστικά

«Ο Γαϊδαράκος Θαλής ταξιδεύει από τη Ρόδο στην Αθήνα!

Το Athens International College, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο iWrite και τη συγγραφέα Βασιλική Πίτση, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, στην οδό Ρεθύμνου 3, στην Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κ. Ανδριάνα Κουλούρα, ειδική χειρουργός μαστού, η κ. Άννα Χατζηδημητρίου, ψυχολόγος και η συγγραφέας Βασιλική Πίτση. Τον συντονισμό της βραδιάς θα αναλάβει ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, καθηγητής, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας.
Το βιβλίο της Βασιλικής Πίτση αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, στον ανθρωπισμό και στον ίδιο τον άνθρωπο. Στον επίλογό του αποκαλύπτει ότι: «Φτάνει να θυμάσαι ότι το μόνο τριαντάφυλλο στον κόσμο που δεν έχει αγκάθια είναι η αγάπη».
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τον αγώνα κατά του καρκίνου, ενισχύοντας τις δράσεις για τη στήριξη της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου, την ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης Οκτωβρίου.
Η Βασιλική Πίτση γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας και μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ έχει επιμορφωθεί στην Ιστορία της Τέχνης και προσεγγίσεις στον θεατρικό λόγο και την ποίηση. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Management και την Ηγεσία. Έχει βραβευτεί για τα λογοτεχνικά της έργα, γράφει θεατρικά και ποίηση, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη ζωγραφική.
Η μητέρα της Θάλειας Καρακατσάνη, Βασιλική Πίτση, έγραψε το παραμύθι έναν χρόνο μετά από τον θάνατο της κόρης της η οποία πάλεψε για δύο χρόνια με το αυτοάνοσο της κοκκιωματώδους αγγειίτιδας Βέγκενερ, μία σπάνια συστηματική αγγειίτιδα των μικρού μεγέθους αγγείων του αίματος, και στη συνέχεια νόσησε με μεταστατικό καρκίνο.
Η γενναία Θάλεια, ενόσω πάλευε με τον καρκίνο, κόλλησε κορωνοϊό με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο του 2022 να φύγει από τη ζωή.
Το παραμυθάκι με πρωταγωνιστή τον καλοκάγαθο γαϊδαράκο Θαλή, εμπεριέχει πολλή αγάπη και συναισθήματα που μοιράστηκε η Βασιλική με την κόρη της Θάλεια, στα 34 της ζωής αυτού του ξεχωριστού κοριτσιού που με τη ζωή αλλά και μέσα από το παραμύθι μετά θάνατον, συνέχισε να προσφέρει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία.
Τα έσοδα από το βιβλίο «Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη» διατίθενται μόνο για κοινωφελείς σκοπούς.
Η Βασιλική Πίτση, μητέρα της Θάλειας, και συγγραφέας του παραμυθιού δώρισε από τα έσοδα του βιβλίου την πρώτη καρέκλα χημειοθεραπείας με 4 μοτέρ, που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η “KOUTSOUKOSWINERY” και το Catering “Black Ginger“.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου