Ειδήσεις

Χατζηθεοδοσίου: Συμφωνούμε με τις απόψεις Καραμανλή- Σαμαρά για τις ΜμΕ

Οι γεωπολιτικές εντάσεις, η κλιματική κρίση και η καταιγιστική τεχνολογική πρόοδος, διαμορφώνουν ένα τοπίο που θυμίζει κινούμενη άμμο, σημείωσε σε ομιλία του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου, στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων «Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Με αναφορές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στους πρώην Πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρα άνοιξε την ομιλία του ο Προέδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου, στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων «Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Ε.Ε.Α.

«Παρευρίσκεται στη γιορτή μας και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος μόλις χθες επανεξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σου Νίκο. Ο ρόλος μίας ισχυρής αντιπολίτευσης είναι πάντα πολύ σημαντικός για το πολίτευμα, τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία.  Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκαν λοιπόν και ελπίζω να τελειώσουν γρήγορα και στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε και ανέφερε :
«Απόψε φίλες και φίλοι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και δύο πρώην πρωθυπουργοί που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα τους στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Οι αξιότιμοι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δίνουν μία ξεχωριστή βαρύτητα στην εκδήλωση μας. Και παράλληλα δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την πορεία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Πριν από λίγους μήνες είχαν τοποθετηθεί και δημόσια, σε εκδήλωση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στην οποία και παρευρέθηκα.

Κύριε Καραμανλή, κύριε Σαμαρά, όπως σας είχα πει και τότε, οι απόψεις σας για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης του επιχειρείν βρίσκουν σύμφωνους τους μικρομεσαίους. Και πάλι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στα Βραβεία του Ε.Ε.Α.

Και βέβαια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπημένο μου φίλο Αλέξανδρο Κοντό που οι δεσμοί μας ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια στον συνεταιριστικό χώρο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ και τιμώ ιδιαίτερα.

Αυτό το βράδυ όμως μας τιμούν και υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και εκπρόσωποι και από άλλα πολιτικά κόμματα. Σας καλωσορίζω όλους και ευχαριστώ που είστε απόψε μαζί μας.»

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε στη συγκυρία.

« Οι γεωπολιτικές εντάσεις, η κλιματική κρίση, η καταιγιστική τεχνολογική πρόοδος, διαμορφώνουν ένα τοπίο που θυμίζει κινούμενη άμμο.

Η σταθερότητα – η οποία είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη – υπονομεύεται.

Καλούμαστε λοιπόν να δώσουμε λύσεις σε παλιά και νέα προβλήματα, να αξιοποιήσουμε καινούριες ευκαιρίες.

Χρειάζεται να προετοιμαστούμε έγκαιρα. Να προσαρμόσουμε τις δεξιότητες, αλλά και τη νοοτροπία μας. Να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, απέναντι σε κρίσεις. Να επενδύσουμε στη γνώση, στο ταλέντο, στον άνθρωπο. Να εργαστούμε για μια ανάπτυξη βιώσιμη, αλλά και πιο δίκαιη, με λιγότερες ανισότητες. Γιατί όπως έχει πει και ο Αριστοτέλης, “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση των ανίσων”.

Το ταξίδι της επιχειρηματικότητας συνεχίζεται σήμερα σε αχαρτογράφητα νερά.

Και είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις επιχειρήσεις, να έχουν δίπλα τους έναν σταθερό, αξιόπιστο, χρήσιμο συνοδοιπόρο.

Αυτόν τον ρόλο έχουμε αναλάβει ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας σε λίγο καιρό κλείνει έναν αιώνα ζωής. Ένα αιώνα δημιουργίας και προσφοράς και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο μέσα στο 2025, όπως αρμόζει στο έργο του Ε.Ε.Α.

Το Επιμελητήριο μας, στηρίζοντας έμπρακτα τα μέλη του, ήταν συνεχώς στο πλευρό τους αυτά τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Και έδωσε μαζί τους τη μάχη ενάντια σε πρωτόγνωρες κρίσεις. Από τα μνημόνια και την πανδημία, μέχρι την κρίση ακρίβειας.

Όμως δεν περιοριστήκαμε στη διαχείριση της καθημερινότητας.

Από την αρχή είχαμε θέσει συγκεκριμένους στόχους:

Να αναβαθμίσουμε ποιοτικά και ποσοτικά τις υπηρεσίες προς τα μέλη μας.»

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου