Τοπικές Ειδήσεις

Η Condor ακυρώνει πτήσεις σε Σάμο και μειώνει σε Κω

Μετά τη Ryanair και τη θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, τώρα και η αεροπορική εταιρία διακοπών Condor ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αμβούργου, το επόμενο καλοκαίρι, λόγω των υπερβολικά αυξημένων φόρων, με δύο ελληνικούς προορισμούς να είναι ανάμεσα στα “θύματα” αυτής της απόφασης.

Ειδικότερα, η εταιρία θα περικόψει το 13% των πτήσεών της, ενώ, παράλληλα, θα ανακόψει τα προηγούμενα σχέδια ανάπτυξής της.

Σε σχετική ανακοίνωσή τoy ο αερομεταφορέας αναφέρει: “Λόγω του σημαντικά αυξημένου κόστους θέσης στο Αμβούργο, η Condor προσαρμόζει επίσης την προσφορά της για το καλοκαίρι του 2025”. Ως εκ τούτου, η Condor ακυρώνει πλήρως τις συνδέσεις με τη Σάμο και τη Μάλαγα της Ισπανίας από το πρόγραμμα πτήσεών της, ενώ οι συχνότητες προς την Κω θα μειωθούν σημαντικά.

“Δεν ακυρώνουμε μόνο τη χωρητικότητα στο Αμβούργο, αλλά και την προγραμματισμένη μας ανάπτυξη για το καλοκαίρι του 2025”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Condor, Peter Gerber. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρία, είναι λογική συνέπεια της απειλής μιας εντελώς δυσανάλογης αύξησης των τελών στο Αμβούργο.

Λόγω του αυξημένου κόστους, η αεροπορική εταιρία αναγκάζεται να μεταφέρει πτήσεις σε άλλες τοποθεσίες και να αυξήσει τις τιμές για τις υπόλοιπες πτήσεις.

Αφού η Ryanair και η Eurowings είχαν ήδη ανακοινώσει παρόμοια μέτρα, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Αμβούργου, Christian Kunsch, υπερασπίστηκε τις αυξήσεις του αεροδρομίου, έναντι των επιχειρημάτων των αεροπορικών εταιριών.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο κ. Kunsch, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του αεροδρομίου στις αρχές του έτους, είπε: “Οι χρεώσεις αντιστοιχούν μόνο στο τέσσερα με έξι τοις εκατό του συνολικού κόστους των αεροπορικών εταιριών”. Την ίδια στιγμή, το ύψος των τελών για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, την αεροπορική ασφάλεια και το τέλος εναέριας κυκλοφορίας ;exei σχεδόν διπλασιαστεί, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού κόστους.

Η αύξηση των τελών στο αεροδρόμιο του Αμβούργου αναμένεται να ανέλθει σε περίπου δέκα τοις εκατό ή 2,30 ευρώ ανά επιβάτη και θα απορροφήσει το αυξημένο κόστος για την ενέργεια και τους μισθούς.

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου