Τοπικές Ειδήσεις

Eξι θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προκηρύσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

H 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, προέβη στην προκήρυξη έξι θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την κάλυψη πάγιων αναγκών.
Συγκεκριμένα έχουν προκηρυχθεί οι παρακάτω θέσεις:
1. μία μόνιμη θέση ιατρού με βαθμό Επιμελητή Α΄ για την εύρυθμη λειτουργία του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Γ.Ν. Ρόδου.
2. μία μόνιμη θέση ιατρού με βαθμό Επιμελητή Α΄ για την εύρυθμη λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ρόδου.
3. μία μόνιμη θέση ιατρού με βαθμό Επιμελητή Β΄ για την εύρυθμη λειτουργία του Ορθοπεδικού Τμήματος του Γ.Ν. Ρόδου.
4. δύο μόνιμες θέσεις ιατρών με βαθμό Επιμελητή Α και Επιμελητή Β’ για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ρόδου.
5. μία μόνιμη θέση ιατρού ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματολογίας με βαθμό Επιμελητή Α’.
Σημειώνεται ότι η κατάθεση τροπολογίας «μέσα στον μήνα Οκτώβριο για τα θεσμικά κίνητρα, που αφορά τους γιατρούς που θα πηγαίνουν στα περιφερειακά νοσοκομεία», που προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην κάλυψη των θέσεων. Για τους γιατρούς που θα προτιμήσουν να στελεχώσουν κάποιο από τα περιφερειακά νοσοκομεία, θα προβλέπονται θεσμικά και οικονομικά κίνητρα. Διαπιστώνεται ότι έχουν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη δύο θέσεις για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η οποία θα μείνει στο τέλος του έτους με τρεις γιατρούς έπειτα από τη συνταξιοδότηση ενός εντατικολόγου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών, όπως εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα και πιθανότατα θα χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των κλινών.
«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Η επάνδρωση του νοσοκομείου μας με τους γιατρούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, θα ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργία του», δήλωσε στη «δ» ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΡ και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Μιχάλης Σοκορέλος και σημείωσε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις 50 θέσεις επικουρικών νοσηλευτών που πρόκειται να καλυφθούν στο νοσοκομείο.
Η ψυχιατρική κλινική
Προβληματισμός επικρατεί γύρω από τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου η οποία καλείται να διαχειριστεί βαριά περιστατικά. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν έγκυρες πηγές στη «δ» συγγενείς ασθενών, υπογράφουν και αναλαμβάνουν την ευθύνη προκειμένου οι οικείοι τους να πάρουν εξιτήριο θορυβημένοι από την υφιστάμενη κατάσταση. Τα προβλήματα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των περιθαλπόμενων ασθενών και την αδυναμία να διαχειριστεί τα δύσκολα περιστατικά το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου