Αθλητικά

Ιστορικό παιχνίδι στη Ρόδο, ο Κολοσσός υποδέχεται την Τενερίφη!

Η ιστορία γράφεται απ’ αυτούς που εξελίσσονται, που προχωρούν και θέτουν στόχους για το… αύριο! Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια στη Basket League, ο Κολοσσός σήμερα στις 19:30 θα υποδεχθεί την Τενερίφη, στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας του. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε οι «θαλασσί» να υποδεχθούν ένα… μεγαθήριο του B.C.L., την Τενερίφη, η οποία πέρσι ήταν φιναλίστ του θεσμού και την περασμένη Κυριακή «ζόρισε» αφάνταστα τη Μπαρτσελόνα. Ο Κολοσσός θα φιλοξενήσει ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, μία ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και ονόματα και το σημερινό παιχνίδι φαντάζει ως μία μεγάλη πρόκληση για τη ροδίτικη ομάδα, που θέλει να κοιτάξει στα μάτια τους Ισπανούς.
Ο Κολοσσός στο σημερινό παιχνίδι θα παρουσιαστεί χωρίς τον Λόντον Περάντες, τον Γκαμπριέλ Γκαλβανίνι και το Νίκο Καμαριανό. Ο Περάντες δεν είναι έτοιμος και ο Γιώργος Σιγάλας δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή, αφού την Κυριακή ακολουθεί το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Γ.Σ. Λαυρίου. Ο Βραζιλιάνος φόργουορντ έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για 20 ακόμη μέρες, ενώ ο Καμαριανός θα ξεκινήσει προπονήσεις από το Νοέμβριο. Η προετοιμασία του Κολοσσού ολοκληρώθηκε χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας και ο Γιώργος Σιγάλας θα στηριχθεί σήμερα στους: Κολοβέρο, Χατζηνικόλα, Σλαφτσάκη, Πετρόπουλο, Μπιλλή, Γκάουντλοκ, Ντανουσεβίτσιους, Τονι, Οκόρο, Νέλσον, Τσαϊρέλη και Κουρουπάκη.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Με πανίσχυρο ρόστερ και τρομερή δυναμική η Τενερίφη θα είναι η πρώτη αντίπαλος του Κολοσσού στη Ρόδο για τη φάση των ομίλων στο B.C.L. Οι Ισπανοί την τελευταία σεζόν τερμάτισαν στην έκτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ ήταν φιναλίστ στο B.C.L. (ηττήθηκαν με 80-75 από τη Μάλαγα), φτάνοντας μέχρι και τους ημιτελικούς στο Copa Del Ray, κάνοντας μία εξαιρετική σεζόν. Η Τενερίφη ιδρύθηκε το 1939 και τα χρώματα της είναι το μαύρο και το κίτρινο. Η Τενερίφη θέλει να τερματίσει και φέτος όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορεί και φυσικά να φτάσει μέχρι το τέλος στο B.C.L., ενώ βρίσκεται από χθες στη Ρόδο, οπότε και θα διεξαχθεί σήμερα η πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Κολοσσού στην Καλλιθέα. Στο ρόστερ της Τενερίφης υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες, μεταξύ των οποίων ο 41χρονος Marcelinho Huertas, ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους Giorgi Shermadini, ο έμπειρος Tim Abromaitis, ο Bruno Fitipaldo, o Payton Willis, ο Frank Guerra και ο David Cramer.
Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΕΝΕΡΙΦΗΣ
Ο Κολοσσός θα επισκεφτεί το υπέροχο γήπεδο της Τενερίφης, στις 18 Δεκεμβρίου, στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης του ομίλου. Το πανέμορφο Pabellon Insular Santiago Marton έχει χωρητικότητα 5.100 θέσεων και αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι» για την Τενερίφη, όντας υπερσύγχρονο σε όλους τους τομείς.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Προπονητής της Τενερίφης από το 2018 είναι ο Ισπανός Txus Vidoretta, ο οποίος τυγχάνει της εκτίμησης όλων για το έργο του. Ο Vidoretta είναι 58 ετών (γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1966) και τα τελευταία έξι χρόνια είναι στο τιμόνι της ομάδας.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Giorgi Shermadini (35-2.17) (5) (Γεωργία)
Marcelinho Huertas (41-1.91) (1-2) (Βραζιλία- Ιταλία)
David Kramer (27-1.97) (2) (Αυστρία- Γερμανία)
Payton Willis (26-1.93) (2) (Η.Π.Α.)
Tim Abromaitis (35-2.03) (4) (Η.Π.Α.)
Bruno Fitipaldo (33-1.83) (1) (Ουρουγουάη)
Thomas Scrubb (32-1.98) (3) (Αγγλία- Καναδάς)
Fran Guerra (31-2.14) (5) (Ισπανία)
Jaime Fernandez (31-1.86) (1) (Ισπανία)
Lluis Costa (31-1.87) (1) (Ισπανία)
Aaron Doornekamp (38-2.01) (4) (Καναδάς- Ολλανδία)
Ilimane Diop (29-2.10) (5) (Ισπανία)
Joan Sastre (32-2.01) (3-4) (Ισπανία)
ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Στο τελευταίο δεκάλεπτο λύγισε η Τενερίφη από την Μπαρτσελόνα, από την οποία ηττήθηκε με 94-91 και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Τενερίφη είχε πρώτους σκόρερ τους Shermadini (19) και Kramer (18), με τον Λαπροβίτολα να «καθαρίζει» για τους Καταλανούς.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 20-17, 43-39(ημ.), 68-68, 91-94
ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Vidoretta): Shermadini 19, Kramer 18(5), Guerra 13, Willis 10(2), Fitipaldo 8(2), Abromaitis 7(1), Scrubb 7, Doornekamp 5(1), Huertas 2, Sastre 2, Costa.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου