Τοπικές Ειδήσεις

Γιώργος Χατζημάρκος: “Στο κενό η σπέκουλα της δημιουργίας hot spot στη Ρόδο”

“Με τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου στον RV, έπεσε στο κενό η σπέκουλα της δημιουργίας hot spot στη Ρόδο. Εγώ τον πιστεύω τον Υπουργό. Αυτοί που δεν θέλουν να τον πιστέψουν είναι γιατί τους χαλάει το πολιτικό αφήγημα που στήνουν γύρω από ένα πολύ μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα”.  Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στον Real Voice και τη Ρένα Παυλάκη, θέτοντας προ των ευθυνών τους το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία για καλύτερη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και το ποιος θα έχει την ευθύνη της φύλαξης του χώρου προσωρινής φιλοξενίας.

Της Νατάσας Παμπρή

Ο Περιφερειάρχης ο οποίος χθες είχε επικοινωνία για μία ακόμη φορά και με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο,  είπε ότι στην εξεύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών συμφωνούν το Υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος, συνεπώς θα ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης και διαμόρφωσης του χώρου αυτού, καλώντας Αστυνομία και Λιμενικό να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θυμίζοντας τις τραγελαφικές καταστάσεις που έλαβαν χώρα πριν από έναν ακριβώς χρόνο στη Ρόδο, όταν και πάλι επιχειρήθηκε η διαμόρφωση χώρου προσωρινής φιλοξενίας για να εκλείψουν οι εικόνες ντροπής από το κέντρο της πόλης και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από Περιφέρεια και Δήμο “έχουν πέσει πάνω σε ένα τείχος, ευθυνοφοβίας, ασυνεννοησίας το οποίο μας ξεπερνά”.   “Δεν μπορώ να βλέπω αφύλαχτα παιδιά μέσα στη βροχή”, είπε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας και το ανθρωπιστικό σκέλος του ζητήματος.

Ο Περιφερειάρχης κατήγγειλε ότι οι μετανάστες με την άφιξή τους στη Ρόδο μετακινούνται μεθοδικά υποκινούμενοι από συγκεκριμένους τοπικούς  πολιτικούς κύκλους  σε προσεκτικά επιλεγμένα κτίρια, όπως το Περιφερειακό Μέγαρο, το οποίο έχει περικυκλωθεί, με μοναδικό σκοπό την πολιτική σπέκουλα.

“Μαγική λύση δεν έχει βρει πουθενά στον κόσμο. Η Ρόδος έχει σε προσεκτικά επιλεγμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης συγκεντρωμένους τους μετανάστες, που σημαίνει ότι κάποιοι τους στέλνουν εκεί και αυτοί είναι ντόπιοι που τους καθοδηγούν σε συγκεκριμένα κτίρια και δεν τους στέλνουν από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν. Υπάρχει πίσω από αυτό μια τεράστια πολιτική σπέκουλα. Μιλάμε με αυτούς τους ανθρώπους σε πολλές γλώσσες, με τους μεταφραστές τους, είναι από πολλές χώρες και μας έχουν δηλώσει ότι τους καθοδηγούν εδώ. Τους γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που τους στέλνουν εδώ και είναι ντόπιοι. Το κτίριο της Περιφέρειας είναι περικυκλωμένο από πρόσφυγες και μετανάστες. Κανέναν δεν ενοχλεί αυτό ούτε από το Λιμενικό, ούτε από την Αστυνομία!” τόνισε.

Σε αντιδιαστολή, ανέφερε πως “τον περασμένο μήνα, για ένα τριήμερο 24, 25, 26 Σεπτεμβρίου ήμουν σε ένα συνέδριο στις ΗΠΑ στη Φλόριντα, πέρασα ένα διήμερο κλειδωμένος λόγω του τυφώνα. Όταν μετά από 48 ώρες βγήκα,  δεν είδα το παραμικρό, έκπληκτος δεν είδα καμία σπέκουλα. Εδώ έχουμε τραγικά φαινόμενα  Εδώ έχουμε ξεφύγει”. Είναι δηλητήριο που στάζει μεθοδικά στην κοινωνία. Την πολιτική παρακμή τη ζούμε και δυστυχώς δεν υπάρχει πια καμία έκπληξη”.

Ο κ. Χατζημάρκος πρόσθεσε ότι οι ροές είναι συνεχείς, σε καθημερινή βάση και πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα, να μην αλλάζει η εικόνα παρά το γεγονός ότι καθημερινά μεταφέρονται στις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.  “Διώχνεις 100 και έρχονται 100.  Πρέπει επιτέλους να συνεργασθούν καλύτερα στη Ρόδο η ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση αυτών των ανθρώπων αυτό το 48ωρο μέχρι να φύγουν από τη Ρόδο για να πάνε σε οργανωμένη δομή. Δεν υπάρχει κανένας μεταξύ των δύο Αστυνομίας και Λιμενικού να αναλάβει τη φύλαξη αυτού του προσωρινού χώρου; Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να το αναλάβει κι αυτό; Είμαστε σοβαροί; Κάποιοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα για να τελειώνει αυτή η τραγική εικόνα όταν η Ρόδος τέλη Οκτώβρη είναι γεμάτη τουρίστες. Η Ρόδος κρατάει τα σκήπτρα μίας μεγάλης τουριστικής ανόδου. Οι υπηρεσίες, η ελληνική αστυνομία, το λιμενικό σώμα πρέπει να συνεργαστούν καλύτερα σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση αυτών των ανθρώπων” ανέφερε.

Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισήμανε ότι και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης ήταν και είναι ξεκάθαρος. “Πέσαμε σε τείχος ασυνεννοησίας που μας ξεπερνά. Με τον Δήμαρχο έχουμε κάνει δηλώσεις πολλάκις για το θέμα. Είναι δικαιολογημένη και η αγανάκτηση του Δημάρχου. Δεν έχουμε αρνηθεί να βοηθήσουμε, ούτε ο Δήμος Ρόδου, ούτε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να βοηθήσουμε θέλουμε”.

Πηγή: realvoice995.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου