Τοπικές Ειδήσεις

ΠΟΕΕΤ: Μείναμε άφωνοι με τις ανακοινώσεις για τα φιλοδωρήματα

Έντονα αντιδρά και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για τις ανακοίνώσεις που έγιναν περι φορολογικής αντιμετώπισης των φιλοδωρημάτων. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέορονται τα εξής:

Η ΠΟΕΕΤ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο δεν τα αφήνει να πέσουν κάτω. Έτσι ακριβώς πράξαμε και στην περίπτωση της φορολόγησης των φιλοδωρημάτων. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης για φορολόγηση του φιλοδωρήματος από το πρώτο ευρώ συναντηθήκαμε αμέσως με υπερεσιακό παράγοντα του Υπουργείου Εργασίας και με υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομικών εξηγώντας τους τι ακριβώς συμβαίνει. Η εξέλιξη λίγο πολύ γνωστή, θεσπίστηκε αφορολόγητο φιλοδώρημα έως 300€ το μήνα.

Θεωρούμε πως είναι μία νίκη της Ομοσπονδίας μας αυτή η εξέλιξη μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην εστίαση δεν ξεπερνά αυτό το ποσό μηνιαίως. Όμως κατά τη χθεσινή παρουσίαση των μέτρων από το Υπουργείο Οικονομικών ακούστηκαν
απόψεις από Κυβερνητικά στελέχη τα οποία κυριολεκτικά μας άφησαν άφωνους. Έφτασαν στο σημείο να πουν πως εκτιμούν πως το φιλοδώρημα στη χώρα μας κυμαίνεται στα 400 εκ. ευρώ το χρόνο.

Αν είναι έτσι λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να διεκδικούμε καλύτερους μισθολογικούς όρους μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη με τα έσοδα που θα μαζέψει η Κυβέρνηση από τη φορολόγηση αυτού του ποσού θα είναι σε θέση να αυξήσει τη χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων ή μήπως όχι; Εμείς από την πλευρά μας καταθέτουμε δημόσια τις προτάσεις μας μιας και ο Υπουργός Οικονομικών πάσχει από μια όπως φαίνεται ανίατη δυσανεξία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όταν πρέπει να τους συναντήσει.
Πώς θα μοιράζει το φιλοδώρημα ο εργοδότης στους εργαζόμενους και ποιος θα τον ελέγχει; Το φιλοδώρημα αν και δίνεται με κάρτα καταλήγει σε ένα κοινό ταμείο που οι εργαζόμενοι το μοίραζαν βάση πόντων που προκύπτουν από την παλαιότητα και την ειδικότητα και ποιος εγγυάται πως κακόβουλοι εργοδότες δεν θα συμψηφίζουν μισθό και φιλοδώρημα;
Κάνουμε λοιπόν δημόσια το αίτημά μας για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να
απαντήσει και εκείνος δημόσια!

Άλλωστε η απεργία μας στις 23 του Οκτώβ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου