Τοπικές Ειδήσεις

Τηλέμαχος Καμπούρης: «Αδιέξοδη η τακτική της δημοτικής αρχής στο μεταναστευτικό»

• «Ακούμε μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις και βλέπουμε κλειστές πόρτες» • «Να μας εξηγήσει ο κ. Κολιάδης τι τον οδήγησε στη στροφή των 180 μοιρών στο θέμα της επένδυσης της μαρίνας»

Εύχομαι να μην χρειαστεί να δούμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας στην πλατεία Δημαρχείου αυτό που είπε ο κ. Κολιάδης, και να αποδειχθεί ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν μοχλό πίεσης. Το βέβαιο είναι ότι η τακτική της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα είναι αδιέξοδη».
Ο Τηλέμαχος Καμπούρης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Καμπουράκη «Με δύναμη για τη Ρόδο» και πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών έργων στο Δήμο Ρόδου, μίλησε στον topfm 1024 και στην εκπομπή «Ρόδος είναι και γυρίζει» για την παρουσία εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της πόλης, σχολίασε τη δήλωση του δημάρχου κ. Κολιάδη ότι «θα κάνουμε πλατεία μεταναστών την πλατεία δημαρχείου», και επεσήμανε την αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής στην αναζήτηση λύσεων.
«Το μόνο που ακούμε είναι βαρύγδουπες δηλώσεις. Από τη μία ευχαριστούμε τους πάντες για την άμεση βοήθειά τους στο να διώξουμε τους μετανάστες που έφθασαν εδώ χωρίς τη θέλησή τους, και από την άλλη φωνάζουμε ότι το κράτος κωφεύει και δεν δίνει λύση».
«Δυστυχώς, είδαμε και εικόνες με… πανηγυρισμούς επειδή βάλαμε 100 ανθρώπους σε ένα λεωφορείο και τους διώξαμε από το νησί. Οι κλειστές πόρτες του δημαρχείου και οι συναντήσεις με τους ιθύνοντες από το κεντρικό κράτος δίνουν και παίρνουν χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση».
Ο κ. Τηλέμαχος Καμπούρης δήλωσε πως όταν ζήτησε να γίνει μονοθεματική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο εισέπραξε ειρωνική απάντηση: «Πρότεινα να γίνει μια μονοθεματική συνεδρίαση με μοναδικό ερώτημα το θέμα των μεταναστών και κατηγορήθηκα από τον κ. Κολιάδη ότι το δικό μου ερώτημα δεν είχε την ανθρωπιστική χροιά. Αναρωτιέμαι τι κάνει εκείνον πιο ανθρωπιστή από εμένα…».
Για την αναστροφή της στάσης του κ. Κολιάδη στο θέμα της επένδυσης στη μαρίνα, την προ τετελεσμένων συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς την παραμικρή εξήγηση, και για την απόφαση της παράταξης του κ. Καμπουράκη, ο κ. Καμπούρης ανέφερε τα εξής:
«Ποτέ δεν μάθαμε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον κ. Κολιάδη σε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της επένδυσης στη Νέα Μαρίνα Ρόδου. Τον Ιούλιο μας είπε ότι θα υποστηρίξει την προσφυγή στο ΣτΕ που έκαναν το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο σύλλογος Περιβάλλοντος, και μετά από τρεις μήνες τον ακούσαμε να λέει, ότι είναι πιο σίγουρος από ποτέ πως θα προχωρήσει η επένδυση».
Ειδικότερα δήλωσε τα εξής:
«Eίμαστε υπέρ της επένδυσης και με τα δύο χέρια, για αυτό την έχουμε ψηφίσει στο παρελθόν όπως και ο κ. Κολιάδης ως μέλος της παράταξης του κ. Καμπουράκη. Αυτό που εγώ θέλω να καταδείξω ως αρνητικό της στάσης και του τρόπου που διαχειρίστηκε την μαρίνα η σημερινή δημοτική αρχή έχει να κάνει με τα εξής δύο: το πρώτο ότι στις 24/07/2024 είχαμε δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ακούσαμε τον κ. Κολιάδη ρητά και κατηγορηματικά να λέει πως η επένδυση αυτή δεν θα προχωρήσει και θα συμπαρασταθώ στην προσφυγή του ΤΕΕ και του Συλλόγου Περιβάλλοντος στο ΣΤΕ.
Μετά από τρεις μήνες τον ακούσαμε να λέει πως μετά από το δημοτικό συμβούλιο είμαι πιο σίγουρος από ποτέ πως θα προχωρήσει η επένδυση. Θέλω να μάθω τι άλλαξε σε αυτούς τους τρεις μήνες και η στάση μας από το μηδέν στο 180. Κάναμε μια στροφή 180 μοιρών διαμέτρου αντίθετες απόψεις και να μάθουμε τι άλλαξε. Μπορεί να πήρε κάποιες υποσχέσεις ή εγγυήσεις ο κ. Κολιάδης αλλά τουλάχιστον να μάθουμε.
Δεν υπάρχει ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για τόσο σοβαρά θέματα. Δεν νοείται να μην τα συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο. Και να το πάρουμε και από την άλλη σκοπιά ξέραμε πως θα έρθει και πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της σύμβασης από την 1η Ιανουαρίου που ανέλαβε ο κ. Κολιάδης και η νέα δημοτική αρχή, γιατί φτάσαμε να το συζητήσουμε την 1η Οκτωβρίου. Γιατί φτάσαμε να το συζητήσουμε 10 μήνες μετά και να έρθουμε προ τετελεσμένων; Επίσης επειδή σχολιάστηκε αρνητικά από κάποιους που δεν γνώριζαν τα πραγματικά περιστατικά και δεδομένα η απουσία της παράταξης Καμπουράκη από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την μονοθεματική, να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως όταν λέμε για μονοθεματική εννοούμε ένα θέμα που έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και τίποτα άλλο. Στην ίδια συζήτηση όμως εμείς κληθήκαμε να ψηφίσουμε και την τροποποίηση της σύμβασης που περιείχε την παράταση της παραχώρησης της μαρίνας για ακόμα 30 χρόνια και κάποια θέματα που περιείχε η σύμβαση. Γιατί εγώ να είμαι υποχρεωμένος ενώ πήγαινα να συζητήσω για την μαρίνα να κληθώ να ψηφίσω για κάτι που η εισήγησή μου στάλθηκε δύο μέρες πριν και δεν είχα τον χρόνο ούτε να την μελετήσω.
Δεν μιλάμε να αγοράσουμε υδραυλικά για τις ανάγκες του δήμου, αλλά για να παραχωρήσουμε ένα από πιο σοβαρά κομμάτια του νησιού που είναι ανεκμετάλλευτο και ορθώς θα γίνει η επένδυση εκεί για ακόμα 30 χρόνια μέχρι το 2097. Καταλαβαίνετε πως μιλάμε για σοβαρές αποφάσεις που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα από την σημερινή δημοτική αρχή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου