Ειδήσεις

Ταξίδια σε Ελλάδα επιλέγουν το φθινόπωρο οι Ολλανδοί

Αύξηση 5% καταγράφεται στις φθινοπωρινές διακοπές των Ολλανδών φέτος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το 2023, ανέφερε η Ολλανδική Ένωση Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ANVR).

Η Ελλάδα, η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι δημοφιλείς επιλογές προορισμού για τις επερχόμενες διακοπές, σύμφωνα με την ANVR. «Μερικές φορές ακούμε ότι οι άνθρωποι “αποθηκεύουν” ένα ταξίδι στη Μεσόγειο για την άνοιξη και το φθινόπωρο και μετά επιλέγουν έναν πιο ήπιο προορισμό από άποψη κλίματος το καλοκαίρι», ανέφερε ο επικεφαλής της Ένωσης Frank Radstake.

Ο λόγος για την άνοδο στις φθινοπωρινές διακοπές φαίνεται να προέρχεται απλώς από ανθρώπους που θέλουν μια επιπλέον ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι. Οι κάτοικοι εξακολουθούσαν να κάνουν κράτηση για ταξίδια και το καλοκαίρι, δήλωσε το ANVR και οι ταξιδιωτικές εταιρείες Sunweb και Tui. «Τώρα που οι Ολλανδοί έχουν συνηθίσει κάπως τον πληθωρισμό, είναι και πάλι προφανές ότι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν», δήλωσε ο Radstake.

Χαρακτηριστικό της τάσης για ταξίδια αυτή την περίοδο είναι το γεγονός ότι ο ταξιδιωτικός οργανισμός της Ολλανδίας Sunweb έχει κλείσει 15% περισσότερες φθινοπωρινές διακοπές από πέρυσι, αφού σημείωσε επίσης ανάπτυξη και το καλοκαίρι.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου