Απόψεις

Ενότητα στο ΠΑΣΟΚ – Ευθύνη αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε, για δεύτερη φορά, πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής.

Φυσικά, του αξίζουν τα συγχαρητήρια που του έδωσαν οι συνυποψήφιοι του. Στα οποία προσθέτουμε όλοι εμείς – τα μέλη του Κινήματος – και τα δικά μας συγχαρητήρια.

Η ενότητα επιβάλλει, να στηρίξουμε – όλοι – το νεοεκλεγέντα πρόεδρο.Το ίδιο είχαν πράξει το 2017 τα 212.000 μέλη και φίλοι / ες του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής, όταν είχαν επανεκλέξει την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά (μεταξύ 9 υποψηφίων), δυο χρόνια μετά την 1η εκλογή της, το 2015. Το 2017, κατά τον 1ο γύρο, οι υποψήφιοι είχαν πάρει : Γενηματά 41,27%, Ανδρουλάκης 24,73%, Καμίνης 13,66%, Σταύρος Θεοδωράκης 10,93% και οι υπόλοιποι μονοψήφια ποσοστά.

Μετά την επανεκλογή της, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για έμπρακτη απόδειξη της ενότητας, συγκρότησε ένα ενωτικό Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν οι προαναφερθέντες τέσσερις πρώτοι του 1ου γύρου, χωρίς κανένα αποκλεισμό.

Πιστεύω, πως και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να συμπεριλάβει στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής, που θα συγκροτήσει – χωρίς κανένα αποκλεισμό – τους τέσσερις πρώτους υποψηφίους, που είχαν τη μεγαλύτερη πολιτική νομιμοποίηση από τις 303.000 μελών και φίλων, που ψήφισαν στις 6 Οκτωβρίου, κατά την ψηφοφορία του 1ου γύρου. Δηλαδή : τον Νίκο Ανδρουλάκη (που θα ποεδρεύει), τον Χαρη Δούκα, τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτό θα υπηρετήσει την ενότητα του Κινήματος και πιστεύω απόλυτα, πως δεν θα επαναληφθούν αποχωρήσεις υποψηφίων, όπως αυτές που βιώσαμε το 2018, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιάννη Ραγκούση, καθώς και το 2023, με την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η ενότητα, η αξιοποίηση όλων των στελεχών – χωρίς αποκλεισμούς – στον πολιτικό σχεδιασμό, στην εκπόνηση του προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας και στην συνεχή λειτουργία όλων των οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με ζωντανή παρουσία & δράση στην ελληνική κοινωνία, θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη ανοδική πορεία και σε νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Εξάλλου, μετά την ψηφοφορία της 13ης Οκτωβρίου, το Κίνημα βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, με την δυναμική που του έδωσαν τα 303.000 μέλη και φίλοι / ες και με την προεκλογική προσωπική δέσμευση του προέδρου του, για διόρθωση λαθών και αδυναμιών της προηγούμενης 3ετίας.

Τα  μεγάλα προβλήματα της χώρας και των ελληνικών νοικοκυριών είναι εδώ και απαιτούν από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής – χωρίς άλλη καθυστέρηση – να αγωνιστεί γι’ αυτά και να προτείνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις, προοδευτικές, με κοινωνική δικαιοσύνη. Μάλιστα, σε μια νέα αφετηρία, που η ευθύνη του είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού στην συνείδηση των πολιτών και σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης, το ΠΑ.ΣΟ.Κ ουσιαστικά έχει την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν και τυπικά υπολείπεται του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατά 5 έδρες στην Βουλή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου