Αθλητικά

Σκάκι: Αντίστροφη μέτρηση για το πρωτάθλημα του ΝΑΤΟ

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ξεκινά το Πρωτάθλημα Σκακιού των χωρών του ΝΑΤΟ που θα φιλοξενηθεί στο νησί μας, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της διοργάνωσης, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Οι αγώνες θα γίνουν στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Rodos Palace έως τις 26 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν 17 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ με 117 αθλητές, φτάνοντας περίπου τους 250 με τους συνοδούς και τους αρχηγούς των αποστολών. Η ελληνική ομάδα, που είναι η πρωταθλήτρια για το 2022, θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης.
Η τελετή έναρξης θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 10:00 στην πλατεία Δημαρχείου και θα είναι ανοικτή για το κοινό, σηματοδοτώντας και την έναρξη του 34ου Πρωταθλήματος ΝΑΤΟ.
Το πρωτάθλημα γίνεται με τη συνδιοργάνωση του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) , της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου ‘’Ιππότης’’ και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 1. Βέλγιο, 2. Καναδάς, 3. Δανία, 4. Εσθονία, 5. Γερμανία, 6. Ελλάδα, 7. Ιταλία, 8. Λετονία, 9. Λιθουανία, 10. Λουξεμβούργο, 11. Ολλανδία, 12. Νορβηγία, 13. Πολωνία, 14. Ρουμανία, 15. Σλοβενία, 16. Ηνωμένο Βασίλειο, 17. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι θα συμμετάσχει κι ένας Τούρκος LTM όμως δεν υποστηρίζεται από τη χώρα του και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου