Τοπικές Ειδήσεις

Εναγώνιες προσπάθειες του Λιμενικού, ιδιωτών και εθελοντικών ομάδων για τον εντοπισμό 63χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας

• Η Lisa Schiller του Gerome αγνοείται από το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου 2024 στον όρμο Λίνδου όπου είχε πάει για κολύμπι

Kαμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στις έρευνες που διενεργούνται από το Λιμενικό για τον εντοπισμό της 63χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας Lisa Schiller του Gerome που αγνοείται από την 10η Οκτωβρίου 2024 στον όρμο Λίνδου καθώς είχε μεταβεί για κολύμπι και έκτοτε αναζητείται.
Ο σύζυγός της ιατροδικαστής έχει κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον εντοπισμό της, ενώ μέχρι προχθές το απόγευμα δεν είχε καταγγελθεί η εξαφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
Η οικογένεια ήλθε εξάλλου σε επαφή με τον γνωστό ποινικολόγο κ. Ακη Δημητριάδη που έχει αναλάβει επί του παρόντος να συνδράμει την διαδικασία.
Η 63χρονη πήγε σε συγκεκριμένο σημείο του κόλπου της Λίνδου όπου κολυμπούσε το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου 2024 για κολύμπι και δεν επέστρεψε.
Η πετσέτα, τα παπούτσια και το κινητό της ήταν στην ακτή.
Από την 10η Οκτωβρίου διενεργήθηκαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου από δύο σκάφη του Λιμενικού και έλεγχος εντός των όρμων Λίνδου και Αγίου Παύλου από στελέχη με συνδρομή σκαφών εκμισθωτών καθώς και εκμισθωτή μηχανοκίνητων λέμβων, ενώ ερευνήθηκε και η παραλιακή περιοχή με αρνητικά αποτελέσματα.
Την 11η Οκτωβρίου 2024 διενεργήθηκαν εκ νέου έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου από αεροπλάνο Λιμενικού Σώματος καθώς και από ιταλικό σκάφος της «FRONTEX». Επιπρόσθετα, διενεργήθηκε έλεγχος των όρμων Λίνδου και Αγίου Παύλου καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής από δύο σκάφη τα οποία διαθέτουν παράθυρα κάτω από την ίσαλο γραμμή (glass bottom).
Επιπλέον ο όρμος Λίνδου ερευνήθηκε από στελέχη του Λιμενικού σταθμού Λίνδου με συνδρομή σκαφών εκμισθωτή, ενώ καταδύθηκε επαγγελματίας δύτης καθώς και δύο ιδιώτες ελεύθεροι δύτες.


Η παραλιακή περιοχή ερευνήθηκε και από το SILVER ALERT Ρόδου με χρήση μη επανδρωμένου αεροχήματος με τη συνδρομή σκάφους εκμισθωτή.
Την 12η Οκτωβρίου 2024 διενεργήθηκαν εκ νέου έρευνες σε ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Λίνδου από ιταλικό σκάφος της «FRONTEX».
Διενεργήθηκε έρευνα των όρμων Λίνδου και Αγίου Παύλου και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής από σκάφος το οποίο διαθέτει παράθυρα κάτω από την ίσαλο γραμμή (glass bottom).
Παράλληλα συνέδραμε στην έρευνα κι άλλο σκάφος που έψαξε από τον όρμο Λίνδου μέχρι την βραχονησίδα «ΠΑΞΙΜΑΔΑ».
Δύο δύτες από παροχέα καταδύσεων αναψυχής πραγματοποίησαν καταδυτικές έρευνες κατά μήκος ακτών όρμου Λίνδου.
Επιπλέον έρευνες με χρήση σάρωσης μη επανδρωμένου αεροχήματος διενεργήθηκαν από την ακτογραμμή όρμου Λίνδου μέχρι και τον όρμο Αγίου Νικολάου από την εθελοντική ομάδα ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου.
Από στελέχη Λιμενικού σταθμού Λίνδου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε χερσαία ζώνη των περιοχή όρμου Λίνδου όρμου Αγίου Παύλου παραλία Βλυχά και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Αγίου Νικολάου.
Την 14η Οκτωβρίου 2024 διενεργήθηκαν εκ νέου έρευνες από σκάφη και δύτες από το «SILVER ALERT» και την εθελοντική ομάδα ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση και τις επόμενες ημέρες χωρίς να προκύψει κάτι νέο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου