Ρεπορτάζ

Τέσσερα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που θα λειτουργούν από το 2025 στην Ρόδο

• Εχει ανασταλεί μέχρι νεοτέρας και η λειτουργία του ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δυο ιδιωτικές εταιρείες επενδύουν και πρόκειται να λειτουργήσουν από τις αρχές του έτους 2025 ισάριθμα ΚΤΕΟ στο νησί της Ρόδου!
Από τον Ιούλιο του 2024 το δημόσιο ΚΤΕΟ έχει ανακοινώσει ελλείψει προσωπικού την αναστολή της λειτουργίας του μέχρι νεοτέρας ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική για την επαναλειτουργία του σύντομα.
Στο 10 χλμ. Ρόδου – Λίνδου στο πρατήριο Shell «ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ» ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καραμαρίτης έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την λειτουργία σε παρακείμενο χώρο του «ΚΤΕΟ Ρόδου – Καραμαρίτης» και συγκεκριμένα τριών γραμμών που θα εξυπηρετούν η μία δίκυκλα, η δεύτερη αυτοκίνητα και η τρίτη μικτή.
Στόχος της επένδυσης είναι να εξασφαλιστούν πιστοποιητικά σε περίπου 40 οχήματα την ημέρα.
Πέραν όμως της συγκεκριμένης επένδυσης η ΚΤΕΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕ, που ιδρύθηκε το 2002 από τους Γεώργιο και Μιχαήλ Μελή θα λειτουργήσει και τρίτο ΚΤΕΟ στην περιοχή των Αφάντου!
Από τον Νοέμβριο του 2004, χορηγήθηκε στην εταιρία η άδεια ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Ρόδο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έντεκα μήνες αργότερα, δηλαδή τον Οκτώμβριο του 2005, χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας και έκτοτε λειτουργεί το πρώτο ΚΤΕΟ στο Τσαΐρι.

Λειτουργεί έκτοτε ένα ΚΤΕΟ στο 7ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ρόδου-Λίνδου & Νικηφόρου Βρεττάκου και ένα στην Aγία Βαρβάρα (100 μ όπισθεν Trofocasa).
Τα συγκεκριμένα ΚΤΕΟ είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου της AUTOVISION CONTROLE TECHNIQUE AUTOMOBILE, της μεγαλύτερης εταιρείας ιδιωτικών KTEO στη Γαλλία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου